Til hovedinnhold

Kim Dotcom saksøker staten for Megaupload-raidet

Hevder han ble ulovlig overvåket og mishandlet.

Thierry Ehrmann / Flickr

Raidet mot Megaupload-grunnlegger Kim Dotcom satte en stopper for den nettbaserte tjenesten og plasserte den tyskfødte IT-entreprenøren for alvor på kartet.

Nå kommer det uunngåelige: Herr Dotcom saksøker nå den newzealandske staten for ulovlig spionasje og den påfølgende razziaen, og krever 41 millioner kroner i erstatning for tort og svie. Det melder The New Zealand Herald.

– Ulovlige metoder

Dotcom hevder at etterretningsbyråer fra New Zealand, Australia, Storbritannia, Canada og USA ble brukt mot ham, og at en eventuell rettssak vil avdekke metodene deres – inkludert det velkjente spionprogrammet Prism.

I tillegg påstår Megaupload-sjefen at huset hans i New Zealand ble overvåket ulovlig av kameraer satt opp på naboeiendommer, samt via et skjult pennkamera som ble brukt av en besøkende politimann uten rettsordre.

Gjorde ikke motstand

En annen sentral del av søksmålet dreier seg om selve politiraidet i januar 2012. Spesialstyrker fra politiet skal ha ankommet ved hjelp av to helikoptere og flere vaner, og skal deretter ha slått ned dørene.

Dotcom skal ha blitt tvunget ned på bakken med makt, slik at han fikk flere blåmerker. Dette til tross for at han angivelig ikke ytet noen motstand.

Politiet avviser de fleste påstandene fra Dotcom, og da gjenstår det å se om rettsvesenet avgjør om det blir en sak eller ikke.

FBI trodde Dotcom hadde en «dommedags-enhet»:
Derfor raidet de Kim Dotcoms hjem »

(Kilder: The New Zealand Herald via Ars Technica)

annonse