Til hovedinnhold

Snart kommer Norges største test av mobilnettene

Bør du velge et abonnement med Telenor- eller Telia-dekning? Det skal vi finne ut av i en gigantisk test.

Tek.no

For to år siden gjennomførte Tek.no det som var Norges største test av mobilt bredbånd, hvor vi kjørte på kryss og tvers i hele Norge for å finne ut hvilken operatør som hadde det beste nettet – og kunne gi deg de høyeste hastighetene der du er.

Fra den store testen vi gjorde i 2014.
Espen Irwing Swang

I løpet av de to årene som har gått har det skjedd enormt mye med mobilnettet, og både Telenor og Telia (tidligere NetCom) har jobbet på spreng med å bygge ut nettet. Mens Telia ikke hadde 4G-dekning i det hele tatt i Nord-Norge da vi gjorde testen, har de i løpet av det siste året investert enormt mye for å bygge ut 4G-dekning både i nord og sør. Og Telenor har fulgt på og oppgradert sine basestasjoner.

Hvilken operatør er det egentlig som kan gi deg den beste dekningen og de beste hastighetene i 2016? Det skal vi i løpet av den neste måneden finne ut – i det som blir den største og mest omfattende testen av mobilt bredbånd som noensinne er gjort i Norge.

Presenteres på Tek-konferansen 22.-24. mai

Slik så kartet ut i 2014. Vil det være færre eller flere Telenor-logoer i 2016?

Resultatet av testen vil bli presentert på Tek-konferansen i Strømstad, som går av stabelen 22.-24. mai. Dette er en stor konferanse som samler toppledere og fagfolk fra telekombransjen. Konferansen arrangeres av Tek.no og Inside Telecom (du finner hele programmet for konferansen her).

I tillegg vil vi selvfølgelig presentere resultatene også her på Tek.no – for deg som ikke har mulighet til å bli med på konferansen.

Det å gjennomføre en så omfattende test er selvfølgelig ikke gjort i en fei. Vi kommer til å være minst ni personer som vil dekke hver vår del av landet. De fleste starter fra Oslo, men en kommer til å starte i Bergen, en i Kirkenes og en i Mosjøen. Tilsammen dekker vi hele Norge – fra Nordkapp i nord til Lindesnes i sør. Noen av testene kommer til å gå over flere dager, og totalt regner vi med å bruke et par uker på å bli ferdig med testingen, før alle dataene skal analyseres og presenteres.

I tillegg til å teste langs hovedveiene, kommer vi til å ta avstikkere for å sjekke hvor bra nettet er både i og utenfor tettsteder, samt på småsteder utenfor allfarvei.

Også Ice har oppgradert sitt nett med ny teknologi og nye basestasjoner siden forrige test. Men foreløpig har de ikke tatt sitt nye nett i bruk for smarttelefoner, og det er det denne testen handler om. Ice-kunder med mobiltelefon bruker Telias mobilnett. Derfor er ikke Ice-nettet med i testen denne gang.

Telenor vant vår forrige test – og vi er like spent som dere på om konkurrenten Telia har klart å hente inn forspranget Telenor hadde. Eller kanskje til og med gått forbi?

Svaret får du den 23. mai.

Her kan du melde deg på Tek-konferansen »

annonse