Til hovedinnhold

Kabelen som lader både iPhonen og Android-en din med én utgang

Skaperne bak LMcable hevder den er verdens første av sitt slag.

LMcable/Kickstarter/Tek.no, montasje
Torstein Norum Bugge

Om man ser bort i fra den svært ferske og relativt uvanlige USB Type-C-standarden, så kommer ladere til mobiltelefoner i dag stort sett i to varianter: Micro-USB og Lightning. Mens Android- og Windows-mobiler stort sett benytter førstnevnte, så nekter Apple å gi slipp på Lightning-kabelen sin. Det skaper naturligvis hodebry for oss forbrukere, som hele tiden må holde kontroll på en hel rekke forskjellige kabler og ladere.

Ifølge PhoneArena finnes det nå imidlertid en svært elegant løsning på problemet, kalt LMcable. Dette er rett og slett en kabel der noen kloke hoder har greid å kombinere de to standardene til én plugg.

LMcable fungerer med både Samsung og Apples telefoner, eksempelvis.
LMcable/Kickstarter

Dermed kan du for eksempel lade både iPhonen og Android-brettet ditt med samme kabel, eller Android-telefonen din og iPad-en din på samme måte. Eller alle andre produkter som benytter disse standardene selvsagt.

Lightning på den ene siden og Micro-USB oppå

Kabelen skal visstnok være den første i sitt slag i verden, og løsningen helt unik. Hovedproblemet med å lage en slik lader er naturlig nok at formen på de to standardene er grunnleggende forskjellig. Nest etter det kommer problemet med at mens Lightning-standarden kun plugges i og omsluttes av inngangen, så er Micro-USB hul og skal omslutte enda en liten utvekst inne i selve inngangen.

Her ser man tydelig Lightning-siden av pluggen.
LMcable/Kickstarter

Det hele er imidlertid elegant løst ved at den ene halvsiden er formet som en mer eller mindre normal Lightning-plugg, mens oversiden av denne halvsiden er hul og har form som en Micro-USB-plugg. Dermed er det bare å plugge i vei av all hjertens lyst, på både Galaxy-er, Xperiaer, Lumiaer og iPhoner.

Slik ser de forskjellige fargevalgene ut.
LMcable/Kickstarter

Det er også støtte for både rask dataoverføring og lading på opptil 2,4A. Designmessig er kabelen kledd i lekkert skinn med søm, har plugger i aluminium og kommer i fire fargevalg:

  • Sunlight White (hvit kabel, grå plugg)
  • Vintage Brown (brun kabel, gullfarget plugg)
  • Moonlight Black (svart kabel, svart plugg)
  • Cowboy Blue (mørkeblå kabel, mørkegrå plugg)

Kickstarter-suksess

Som så mange andre produkter er også LMcable såkalt «crowdfunded». Den ble nemlig for kort tid siden lagt ut på den svært kjente folkefinansieringssiden Kickstarter, og ble etter nesten like kort tid ferdigfinansiert. Her kan du se presentasjonsvideoen av prosjektet:

I skrivende stund har hele 3154 forskjellige mennesker donert til sammen 113 514 australske dollar, av et mål på relativt beskjedne 5000 – fortsatt australske – dollar. Oversatt med dagens kurs tilsvarer dette 714 911 kroner, mot en finansieringssum på knapt 31 490 kroner.

Lmcable skal være enkel og elegant i bruk på alle måter.
LMcable/Kickstarter

Det ser med andre ord ut til at det er stort interesse for dette produktet, og det er jo i og for seg godt forståelig.

Ikke bare høres konseptet fristende og problemløsende ut, men det er jo svært elegant utforming på selve produktet også.

Hvis du virkelig er interessert i å skaffe en slik, så finnes det fortsatt såkalte «early bird»-pakker, der du får avslag i prisen hvis du støtter prosjektet. Støtter du nå, så vil kabelen dessuten sendes ut i løpet av april, lover skaperne.

Se også bildekarusellen helt nederst!

Det er ikke likegyldig hvilken lader du bruker til mobilen din:
Slik finner du enkelt ut hva slags lader du burde velge »

(Kilde: PhoneArena, Kickstarter)

annonse