Tek.no

Nyhet

Nå serverer Spotify deg «personlige» spillelister hver uke

Nytt spilleliste-konsept kombinerer din egen musikksmak med andres.

Spotify
21 Juli 2015 09:30

Den populære musikkstrømmetjenesten Spotify har fått fart på innføringen av nye funksjoner den siste tiden, mye på grunn av nykommeren Apple Music, og i en fersk pressemelding kan selskapet nå kunngjøre at enda et nytt element har meldt sin ankomst.

Spotify har nemlig nå fått på plass en ny funksjon de har kalt «Discover Weekly», som rett og slett er en slags personlig spilleliste som serveres brukerne på ukentlig basis.

Foto: Spotify

Kombinerer din og andres musikksmak

Det spesielle med Discover Weekly-spillelistene er at de ikke kun består av anbefalinger basert på din egen musikksmak. De baserer seg i tillegg på hva andre Spotify-brukere liker å høre på, altså hva andre legger til i spillelistene sine.

Listene skal med andre ord representere en blanding av din smak og andres smak, og ifølge Spotify er meningen med konseptet å sette brukerne i stand til å oppdage ny, god musikk som man kanskje aldri har hørt før.

Inneholder to timer med musikk

Discover Weekly-spillelisten vil befinne seg øverst blant spillelistene i Spotify, og listen vil bli oppdatert hver mandag morgen. Selskapet skriver i pressemeldingen at den vil bestå av rundt to timer med musikk.

Tiltaket er det foreløpig seneste i Spotifys pågående fornyelsesprosess. I slutten av mai kunngjorde tjenesten introduksjonen av blant annet ny startside, en ny løpemodus for de treningsglade, videoklipp og satsing på originalt innhold.

Spotify lanserte nylig også en annen, fiffig funksjon: Dette interaktive kartet viser deg verdens særegne musikktrender »

(Kilde: Pressemelding)

Les også
Spotify-brukerne har kastet seg over de personlige spillelistene
Les også
Spotify gjør «Discovery Weekly» enda bedre
Les også
Nå kommer Spotifys nye løpemodus til Android-brukere
Les også
– Halvparten av Apple Music-brukerne har sluttet å bruke tjenesten
Les også
Marshall London: Når musikk er det viktigste i verden
Les også
– Spotify kan få dårligere gratisutvalg
Les også
Kraftig vekst for Apples nye musikktjeneste
Les også
Nå får Spotify bøttevis av ny elektronisk musikk
Les også
Spotify lanserer interaktivt musikk-kart
Les også
Spotify lager app for smartklokker
Les også
Slik blir splitter nye Spotify
annonse

Les også