Til hovedinnhold

Adblockerne har allerede funnet en vei rundt Facebooks blokkering

Krigen er i gang.

For litt siden meldte vi at Facebook skulle gjøre det umulig å blokkere reklame på PC-plattformen selv om man har reklameblokkeringsprogramvare installert. Som seg hør og bør tok det ikke lange tiden før man fant en vei rundt Facebooks tiltak.

Det populære reklameblokkeringsprogrammet Adblock melder på sine hjemmesider at de har løst Facebooks anti-blokkeringstiltak i en ny oppdatering til Adblock Plus. Løsningen kom fra åpen kilde-miljøet.

Facebook allerede ute med mottiltak

– For to dager siden meldte vi at Facebook hadde valgt den «mørke veien» og besluttet å tvinge brukere som bruker reklameblokkering til å se reklamer. Vi lovet at åpen kilde-miljøet ville ha en løsning veldig snart, og for å være ærlig har de slått til og med våre egne forventninger, skriver Adblock.

Det tok ikke lang tid før Adblock fant en vei rundt Facebooks anti-blokkeringsløsning, men Facebook har allerede kommet med sitt svar.

Men Adblocks tiltak har heller ikke gått upåaktet hen hos Facebook. Kilder med kjennskap til saken har uttalt overfor TechCrunch at Facebook allerede har begynt å rulle ut ny kode for å nøytralisere Adblocks nye fremstøt.

Skal være på plass om kort tid

Dermed ser det altså ut til en slags «katt og mus»-lek har begynt å ta form. Den nye oppdateringen fra Facebook skal ifølge TechCrunch sine kilder nå ut til alle brukere ganske snart, og dermed gjenstår det å se hvor lang tid det vil ta før Adblock svarer på dette.

Sammen med anti-reklameblokkeringen lanserte Facebook som «plaster på såret» et knippe verktøy som lar brukere i større grad justere hvordan reklamen viser, blant annet gjennom reklamepreferanse-funksjon og mulighet til å fjerne reklamer fra selskaper og organisasjoner som har lagt deg til i kundelistene sine.

Facebook har nå fått en ny konkurrent: Hello hjelper deg å komme i kontakt med andre som deler interessene dine »

annonse