Ring, lås eller slett mobilen din direkte fra Google

Slik bruker du Googles nye funksjon.

Å miste eller bli frastjålet mobiltelefonen sin er på ingen måte urealistiske scenarier, og kan by på stor bekymring om uhellet skulle være ute. På bloggen sin har Google nå kunngjort en ny funksjon som skal gi mobileiere litt mer sinnsro.

Den nye funksjonen heter «Finn telefonen» og er å finne på «Min konto»-siden, hvor man foretar konto- og sikkerhetsinnstillinger for Google-kontoen.

Lar deg ringe, låse og slette

Ved å trykke på funksjonen får man først opp en liste over enheter man eier. Om man så trykker på en av enhetene kan man deretter velge å enten ringe til mobilen, låse den, logge av, tømme enheten, kontakte operatøren eller se mobilens posisjon i Google Maps.

Om man velger å ringe telefonen vil ringetonen automatisk utløses med høyeste ringevolum, slik at det skal gå an å høre den om den befinner seg i nærheten.

Funksjonen fungerer både med iOS- og Android-enheter, og ifølge Google skal det snart bli mulig å få tilgang til funksjonen direkte fra søkemotoren ved å skrive inn søkefrasen «jeg har mistet telefonen min». Det er uvisst når dette alternativet blir tilgjengelig.

Har du lyst til å bruke mobilen til VR?
Google anbefaler deg i så fall å vente med å kjøpe ny mobil »

Les også
For 117 000 kroner kan du få den supersikre Android-mobilen Solarin
Les også
Google-søket blir snart langt mer visuelt
Les også
Dette er Android 7
annonse