Til hovedinnhold

Sveitsisk klokkeprodusent kaster seg på smartklokke-karusellen

TAG Heuer skal nå ta opp konkurransen med Apple Watch og dets like.

TAG Heuer

Smartklokkene er ubønnhørlig på vei ut på markedet i relativt rike monn, men ikke alle har vært begeistret for denne nye produktkategorien. Sveits, som er en stormakt innen armbåndsur, har overraskende nok ikke kastet seg på bølgen i nevneverdig grad, men det er det nå slutt på.

Som nyhetsbyrået Reuters melder skal den sveitsiske klokkeprodusenten TAG Heuer nå for alvor ta opp konkurransen fra de smarte klokkene til blant andre Apple.

Jobber med egen smartklokke

Sjefen i TAG Heuer, Jean-Claude Biver, uttalte nylig at selskapet startet utviklingen av en smartklokke allerede for flere måneder siden, og at de i så måte også har inngått flere partnerskap med andre aktører. I tillegg skal oppkjøp av selskaper være et ledd i den nye satsingen på smartklokker.

Interessant nok har TAG Heuer for øvrig indirekte hatt en finger med i spillet i utviklingen av Apples smartklokke. Som vi meldte i juli i år ble den tidligere salgssjefen i TAG Heuer, Patrick Pruniaux, ansatt av Apple for å jobbe med Apple Watch. Selskapet skal også ha forsøkt å ansette flere medarbeidere fra den sveitsiske klokkeprodusenten.

Kanskje er dette noe av grunnen til at TAG Heuer nå begynner å føle seg truet. Det er ennå uvisst akkurat hva det er selskapet planlegger å lansere og når, men det kan se ut til at de ønsker å skille seg fra resten av aktørene i smartklokke-markedet.

Vil være annerledes og unik

– Vi kommer bare til å gjøre det dersom vi kan være både først ute, annerledes og unike, sa Biver, men altså uten å presisere nærmere hva han mente.

Ifølge Reuters skal noen medier imidlertid ha rapportert at TAG Heuers smartklokke vil få en Intel-prosessor på innsiden, og at den vil by på en blanding av mekanisk og digital teknologi. Det er også blitt antydet at klokken vil få treningsrelatert funksjonalitet, som for eksempel sensorer som holder øye med kaloriforbrenning.

TAG Heuer er et gammelt selskap som ble grunnlagt i Sveits allerede i 1860. I tillegg til å lage klokker beskjeftiger selskapet seg også med mobiltelefoner, samt briller, vesker og andre typer tilbehør.

Lurer du på hvilken smartklokke du skal kjøpe? Her er vår store samletest av de viktigste modellen på markedet »

annonse