Til hovedinnhold

Bombe fra Google

Det har lenge gått rykter om at Google planlegger sitt eget operativsystem, og nå er det altså bekreftet. Selskapet bygger sin Windows-konkurrent på sin allerede lanserte nettleser Chrome, og lanseringsdatoen er satt til andre halvdel av 2010, skriver TechCrunch.
- Dette er vårt forsøk på å tenke nytt om hva operativsystemer burde være, skriver Google på sin blogg.
Nye Chrome OS er basert på en Linux-kjerne og nettleseren Chrome, og vil være nettbasert.
- Brukergrensesnittet er minimalt for å ligge i bakgrunnen, og mye av brukererfaringene foregår på nettet, sier Googles Sundar Pichai til TechRadar.com.
Det er ingen tvil om at selskapet med dette går rett i strupen på Microsoft, og ekspertene forventer at systemet blir svært kjapt og raskt, som nettleseren har fått skryt for å være. Pichai skryter også av sikkerheten i det nye systemet.
- På samme måte som vi gjorde for Google Chrome-nettleseren går vi tilbake til det fundamentale og redesigner helt den underliggende sikkerhetsarkitekturen, slik at brukerne ikke må bruke tid på virus, ondsinnet kode og sikkerhetsoppdateringer. Det skal bare virke, sier han.
Den nye arkitekturen skal basere seg på dagens Chrome-nettleser, som kjører i en Linux-kjerne. Det betyr at det nye systemet vil være nettsentrisk, og applikasjonsutviklere kan utvikle for Chrome OS som for nettet.
Google sier også de vil gi ut kildekoden for Chrome OS senere i år, før lanseringen i 2010.

Mer om
annonse