Til hovedinnhold

Ice.net i endring

Helt siden i sommer har ryktene versert om at Nordisk Mobiltelefon, selskapet bak mobilt bredbåndsleverandøren Ice.net, stod i fare for å gå konkurs. Nå har ledelsen innsett at drastiske grep må til for å redde selskapet. Ifølge Idg.se, har Nordisk Mobiltelefon tre muligheter: selg unna virksomheten, skaff mer kapital fra eksisterende eiere, eller få på plass nye aksjonærer.

Uansett utfall vil norske kunder sannsynligvis merke lite eller ingenting til endringene.

Omorganisering

Nordisk Mobiltelefon vil omorganisere selskapet for å bli kvitt gjeld. Det vil etter sigende ikke få noen konsekvenser for det daglige driften av Ice.net. Grunnlaget for omorganiseringen er nemlig at selskapet skal sikres på lang sikt.

Avtroppende administrerende direktør Matthias Peter i Ice.net sier til Mobilen.no at han ikke er aktiv i rekonstruksjonsprosessen, og derfor ikke er rette person til å uttale seg på vegne av Nordisk Mobiltelefon i denne saken. Likevel antyder han at daglige driften fortsetter som før, og at omorganiseringen ikke vil få konsekvenser for kundene.

Han viser til videre utbedring av dekningen de seneste ukene i kommunene Ringerike, Odda, Dovre, Lesja, Øvre Eiker, Birkenes, Gjerdrum, Nesodden, Sarpsborg, Stor-Elvdal og Ås. Peter har tidligere uttalt at Ice.net i Norge kan være i stand til å stå på egne ben, selv om Nordisk Mobiltelefon skulle blir rammet av konkurs.

Mer om
annonse