Til hovedinnhold

Opera Mini får Jamba-innhold

Bruker du Opera Mini som nettleser på mobilen har du sannsynligvis lagt merke til snarveiene – eller bokmerkene – du får opp når du starter programmet. Nå har det også poppet opp en snarvei til innholdsleverandøren Jamba som gir deg tilgang til ringetoner, spill, bakgrunnsbilder og annen mobilunderholdning.

Jamba er beryktet for sine TV-reklamer som er rettet mot barn og unge – Schnuffel Bunny, for eksempel – og å nærmest lure uvitende ungdom til å tegne et abonnement på 50 kroner per uke i bytte mot 4-5 ringetoner og en videosnutt.

Ikke bekymret

Kommunikasjonssjef Tor Odland i Opera Software er imidlertid ikke nevneverdig bekymret over å ha inngått en avtale med ringetonepusheren om Jamba-reklame på mobilnettleseren deres.

- Jamba er en kjent og stor aktør, men vi skjønner at innholdstjenester ikke har et særlig godt rykte. Jeg kan forsikre om at våre kunder ikke blir lurt til å kjøpe ringetoner eller tegne et abonnement de ikke ønsker via Opera Mini. Det er ikke noe hokus pokus, sier Odland til Mobilen.no

- Vi har en ryddigere avtale, og det er dermed annerledes enn de reklamene du ser på TV. Dette er helt frivillig, presiserer han.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Ingen klager så langt

Andre bokmerker på Opera Mini er for eksempel mer seriøse MySpace, Yahoo, BBC og The New York Times. Odland opplyser imidlertid om at dette ikke er første gang de har snarveier til innholdstjenester.

- Nei, dette er ikke første gang, vi har hatt bokmerker til innholdstjenester lenge. Game Jump har gitt bort gratis spill mot at brukerne ser litt reklame, for eksempel. Det var veldig populært, sier Odland.

- Innholdstjenester er veldig ”hot” på mobilen, og vi har ikke mottatt noen klager på det så langt, avslutter han.

Mer om
annonse