Til hovedinnhold

Mobiltyvene holder til i Oslo

Det kommer neppe som en overraskelse at de fleste mobiltyveriene skjer i Oslo og i nabofylket Akershus, på grunn av befolkningstetthet og generelt høyere kriminalitet. Nå er det imidlertid bekreftet. Operatøren Chess har fått analysebyrået Respons til å undersøke saken, og kommer frem til at 12 prosent på landsbasis har opplevd å bli frastjålet en mobiltelefon.

- Tar vi hensyn til de som har opplevd å ha blitt frastjålet mobilen både i Norge og utenlands, kan vi si at en av ti har blitt utsatt for dette i Norge og 3 prosent i utlandet, sier markedssjef Jarle Alvær i Chess.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)
 

Undersøkelsen viser at menn er i litt større grad mer utsatt for mobiltyveri enn kvinner. 14 prosent av mennene har blitt frastjålet mobilen sin, mens en av ti kvinner har blitt utsatt for det samme. Det er i først og fremst unge mobilbrukere som utsettes for dette, viser undersøkelsen. Av de over 60 år har imidlertid kun tre prosent blitt frastjålet mobiltelefonene sine. Hele tretti prosent av de under 30 år hevder at det har skjedd dem. Det kan dessuten virke langt tryggere å eie en mobiltelefon dersom du bor i Nord- eller Sør-Trøndelag eller på Østlandet med unntak av Oslo og Akershus.

- Geografisk sett ser vi at andelen som har opplevd å bli frastjålet mobiltelefonen sin er høyest i Oslo og Akershus, med 17 prosent. Derimot er andelen lavest i det øvrige østlandsområdet og i Trøndelagsfylkene, begge med ni prosent, sier Alvær.

Har du noen tips til hvordan man unngår å bli frastjålet mobilen, eller hva man bør gjøre for å sikre innholdet?

- Ett tips er å legge igjen telefonen når man skal ut på byen i sosiale lag. Det viser seg at på kvelden/natten i helger mister mange telefonen sin, noe som kan antyde at man ikke er så oppmerksom i påvirket tistand, svarer Alvær.

- Når det gjelder forhåndregler, bør man ta backup av kontakter, SMS og bilder, og det er lurt å synkronisere regelmessig med PC-en hjemme eller på jobb, avslutter han.

Mer om
annonse