Til hovedinnhold

Lanserer lovlig elsparkesykkel med 65 kilometer rekkevidde

Anders Brattensborg Smedsrud

Etter at Tek.no satte fokus på alle de ulovlige elsparkesykkelene som selges i norske butikker har to av de største aktørene valgt å trekke dem fra markedet.

Det gir større plass til de som er lovlige å kjøre, og i så måte kunne ikke Segway-baserte Ninebot truffet bedre med lanseringen av nye «Max G30D».

Denne nye modellen som lanseres i løpet av høsten holder seg nemlig ikke bare innenfor den norske fartsgrensen på 20 km/t, men har en oppgitt rekkevidde på inntil 65 kilometer med fulladet batteri. Og godt er det, for med en vekt på 19,5 kilo er ikke dette en elsparkesykkel du vil skyve for mye for egen maskin.

Skal takle bratte bakker

Slik ser den kommende Max G30D ut.

Selve motoren sitter på bakhjulet, noe Ninebot mener gir bedre stabilitet og akselerasjon enn forhjulsdrevne sykler som er mer vanlig. Motoren gir en effekt på 350 watt og skal kunne ta deg opp bakker med inntil 20 grader stigning, i alle fall med fulladet batteri. Som kjent dabber effekten av etter hvert som batteriet tømmes.

Du vil kunne velge mellom minst tre ulike kjøremoduser, inkludert «Eco», «Drive» og «Sport». Alle støtter Cruise-kontroll. I tillegg har den en egen fotgjenger-modus som låser makshastigheten til 6 km/t, noe som gjør sparkesykkelen mer behagelig å kjøre i byen med mye folk å ta hensyn til.

Reduserer punkteringsfaren

Max G30D har ingen dempere, men de to store dekkene på 10 tommer er til gjengjeld fylt med luft for å redusere vibrasjoner og støt når du kjører. Ninebot skriver at de har injisert en tettemasse i dekkene for å redusere sjansen for at du punkterer. Det er greit når dette helt klart er en sparkesykkel for de som tenker å kjøre langt. Ettersom dekkene ikke har slanger trenger du uansett ikke belage deg på noe «lappearbeid» om du er uheldig, da hele dekket uansett må byttes.

Blant konkurrentene er det Bydues «Model 2.0» til omtrent 9000 kroner som kommer nærmest å matche rekkevidden til Max G30D. Vi målte den til omtrent 50 kilometer da vi testet den i fjor.

I praksis vil nok nyheten fra Ninebot legge seg på omtrent samme nivå når den møter mer realistiske kjøreforhold enn det som brukes i produsentenes egne skrytemålinger.

Ninebot Max G30D lanseres i oktober og vil koste fra 9000 kroner.

Tusenvis kjører ulovlige elsparkesykler:
Politiet: – Ingen planer om kontroll »

annonse