Huawei lanserer rund og lekker smartklokke

Watch byr på særs lekker design.

Tek.no/Barcelona: Huawei har nå trukket opp en skikkelig lekker smartklokke fra flosshatten, Huawei Watch. I motsetning til mange andre smartklokker på markedet er den helt rund, og på mange måter bygget som en ekte klokke.

Klokkehuset er på 42 millimeter i diameter, og bygget i rustfritt stål. Dette gjør den både motstandsdyktig mot riper, men også korrosjon.

Skjermen er på 1,4 tommer og benytter AMOLED-teknologi. Oppløsningen er på sin side på 400 ganger 400 piksler, noe som gir en pikseltetthet på 286 PPI. Kontrastraten er fra Huawei oppgitt til å være på 10 000:1.

Operativsystemet er Android Wear, med alle mulighetene det gir. Vi noterer oss også seksakset bevegelsessensor og barometer. På baksiden av klokkehuset er det også gjort plass til en pulssensor.

Foto: Huawei

Mye gjøres for hånd

For å skru sammen klokken benyttes over 130 ulike komponenter, og over 160 av stegene med sammensetningen skal gjøres for hånd, mens over 260 av dem gjøres av maskiner. Klokken går også gjennom over 650 timer med kvalitetstesting. Hvor mye dette har å si for prisen blir absolutt spennende å se.

Fargemessig kommer klokken i tre utgaver, gull, sølv og svart. I tillegg til dette kommer den med flere forskjellige remmer. Du kan også bytte ut rem selv, da den kommer med standard feste på 18 millimeter.

For ytterligere variasjoner kommer klokkene med over 40 forskjellige standardskjermer.

Les også
Prisene på Huaweis lekre smartklokke kan ha blitt lekket
Les også
– Huawei er ingen sikkerhetstrussel
Les også
Dette kan bli en av de mest eksklusive smartklokkene hittil
Les også
Den neste Nexus-telefonen skal trolig lages av kinesisk mobilgigant
Les også
Smartklokke-ras på Mobile World Congress
Les også
Nå vokser Honor-familien
Les også
Her er HTCs oppgraderte toppmodell
annonse