Til hovedinnhold

Bekreftet: Netflix blir dyrere i Norge

Prisen blir skrudd opp før sommeren.

Varg Aamo, Hardware.no

Noe av suksessen til Netflix skyldes nok at tjenesten «bare» koster 79 kroner per måned, en pris som mange er villige til å betale i tillegg til eller istedenfor kanalpakker til TV-en.

Da Netflix kom på markedet var de fleste svært fornøyde med prisen, som ble ansett som være veldig lav. Som vi kunne melde for litt over en uke siden, jobber Netflix med å se på mulighetene for å øke denne.

Nå bekrefter Netflix' informasjonsdirektør Joris Evers til E24 at prisen vil øke i Norge, innen sommeren.

Kvalitet koster

Forrige gang Netflix økte prisen, i 2011, førte det til en kundeflukt hevder Reuters. Nå håper selskapet at deres 48 millioner kunder vil forstå at de trenger mer penger i kassa for å fortsatt kunne tilby kvalitetsserier som House of Cards og Orange is the New Black.

I brevet til investorene påpeker dessuten Netflix at de motvillig måtte betale amerikanske Comcast for å levere deres innhold på raskest mulig måte.

En annen grunn til at Netflix må øke prisen er for å få opp dampen på alle de forskjellige europeiske markedene. Med økte midler i kassen vil de kunne bruke mer penger på å kjøpe innhold, og på den måten lokke til seg flere brukere.

Testet tredelt produktmodell

For litt over en uke siden testet Norske Netflix ut en modell med tre ulike prispakker. Denne gikk ut på at det tradisjonelle Netflix-produktet ble skrudd opp i pris, til 89 kroner, samtidig som de innførte et enklere produkt som fikk beholde prisen på 79 kroner per måned.

Til Hardware.no kunne Evers fortelle at dette i utgangspunktet bare var en test, for å se hvordan brukerne responderte på de forskjellige prisene. Prisøkningen kan likevel sees som første skritt på veien til en tredeling, siden veien nå er lagt for de andre produktene.

Evers kunne også fortelle at det på det tidspunktet det ikke var bestemt noen endringer:

– Det er for tidlig å si nå, og vi analyserer fortsatt resultatene. Men vi tester jo absolutt alt, for å se hvordan medlemmene vil reagere, og det gjelder også for hvilke prispunkter vi skal tilby, sa han.

– Hvis vi velger å rulle ut noen form for oppdeling, eller gjør andre slike endringer, vil alle som er medlemmer i dag beholde sine nåværende goder til samme pris i minst to år. Det er en av de viktigste tingene her – er du allerede Netflix-medlem vil din nåværende pris være gyldig i mininum to år hvis vi gjør noen endringer. Dette har vi også vært klare på før, og har ikke endret seg.

Det er relativt enkelt å få det amerikanske Netflix-innholdet:
Slik gjør du det »

(Kilder: Reuters, Kampanje.com, E24)

annonse