Til hovedinnhold

AMD slipper ingen Maxwell-konkurrent i år

Den nye 900-serien til Nvidia får ingen fiende før tidligst 2015.

Varg Aamo, Hardware.no

Nvidia lanserte med brask og bram sine nye grafikkort med den nye Maxwell-strukturen for litt over en ukes tid siden. I kjølvannet av at de viste frem sine nye modeller har markedet ventet spent på hva selskapets konkurrent AMD skal komme med av mottrekk.

Nå kan mye tyde på at dette trekket vil la vente på seg, og at selskapet ikke vil lansere sin konkurrent før første kvartal i 2015. Ergo vil Nvidia i tiden fremover seile alene i markedet med sin nye Maxwell-baserte plattform, melder kinesiske VR-Zone.

Kommer sannsynligvis med bedre arkitektur

Mange hadde trodd at Nvidias nye Maxwell-plattform skulle være basert på 20 nanometer (nm) arkitektur. Det blir den ikke i første omgang, men modeller med denne arkitekturen vil etter alle solemerker komme på markedet etter jul en gang.

Det ser det ut til at AMD også sikter seg inn mot. Den kommende familien vil etter alt å dømme bli hetende Pirate Islands, og altså få en krympet arkitektur fra dagens 28 nm til 20 nm.

Fortsatt mange detaljer som er ukjent

Det kan dessuten virke som AMD ikke kommer med sin nye Radeon R9 285X-modell, og heller retter alt fokus mot nye kort over nyttår.

Det er lite som er kjent rundt de kommende kortene fra selskapet. Men ifølge det kinesiske nettstedet har de sikre kilder som mener at AMD skal ta tak i dagens videoutganger på sine nye grafikk-kort. Etter alt å dømme vil HDMI-grensesnittet oppdateres til 2.0, samtidig som også DisplayPort-varianten blir å finne som versjon 1.3. Begge oppgraderingene kommer som en følge av at de nye kortene etter alt å dømme skal ha støtte for den nye 4K-oppløsningen.

Er du interessert å vite mer om Nvidias Maxwell-struktur?
Her kan du lese det vi vet om teknologien »

(Kilde: VR-Zone)

Mer om
annonse