Til hovedinnhold

Slik er Apples mobil-lommebok

Lanserte Apple Pay sammen med iPhone 6 og smartklokken Apple Watch.

Apple

Apple lanserte i dag sin første betalingsløsning for mobil, Apple Pay. Som ryktene ville ha det til, baserer betalingsløsningen seg på den trådløse NFC-teknologien – Near Field Communications. Dette er samme teknologi som blant andre Telenor og DnB benytter i sin nye betalingsløsning Valyou.

Foto: Apple

Apple Pay ble lansert sammen med to nye iPhone-modeller; iPhone 6 og iPhone 6 Plus, samt smartklokken Apple Watch.

Med Apple Pay skal du kunne betale ved å holde mobiltelefonen eller smartklokken inntil betalingsterminalen, og bruke fingeravtrykket ditt til å verifisere deg med. Betalingskortene dine lagres i appen Passbook.

Foreløpig støtter Apple Pay kreditt- og debetkort fra American Express, MasterCard og Visa, og Apple har inngått samarbeid med en rekke av de største bankene i USA – samt butikker over hele USA.

Apple Pay i bruk.

Sikkerhetsløsninger

Apple la i sin presentasjon stor vekt på sikkerheten i løsningen.

Informasjon om betalingskort lagres ifølge Apple kryptert og sikkert på telefonen din, og Apple vet ikke hva du har kjøpt, hvor du har kjøpt det eller hvor mye penger du har brukt.

Betalingsløsningen blir tilgjengelig i USA i oktober via en gratisoppdatering til iOS 8.Apple jobber nå med å lansere tjenesten globalt, men det er usikkert når dette vil skje.

Les også om iPhone 6 og Apple Watch her:

annonse