Tek.no

Nyhet

Smartklokka som passer på helsa di

Asus lanserer sin nye smartklokke «VivoWatch».

rvika/Shutterstock.com, Asus
Eigil Knudsen
23 Mai 2015 21:00

Taiwanske Asus er blant de mange som har kastet seg på smartklokkebølgen med sin modell ZenWatch, og nå har selskapet omsider en ny smartklokke på gang. I en pressemelding drar Asus nemlig sløret av «VivoWatch», en smartklokke som følger ivirig med på livsfunksjonene til brukeren.

VivoWatch markedsføres av Asus som en smartklokke som skal hjelpe brukeren til å leve sunnere og lykkeligere liv ved å konstant overvåke viktige helserelaterte parametre.

Optimal trening med optisk pulsmåler

Blant annet registrerer klokken kontinuerlig hjertefrekvensen til brukeren med høy presisjon ved hjelp av en optisk sensor. Sammen med opplysninger om blant annet brukeren alder og kjønn bruker klokken denne informasjonen til å gi brukeren tilbakemeldinger om hva som er den mest effektive treningsmetoden til enhver tid.

Asus VivoWatch. Foto: Asus

Disse tilbakemeldingene gis via LED-indikatorer på klokken, som lyser opp i en bestemt farge når brukeren har nådd de optimale kardiovaskulære og kaloriforbrennende treningsforholdene. Om du tar for hardt i vil fargen endre seg for å advare brukeren.

I tillegg til dette sporer VivoWatch også søvnmønsteret ved å måle hvor lenge brukeren sov, hjertefrekvensen gjennom natten og hvor mye man beveget seg i søvne. På bakgrunn av dette skal brukeren være i stand til å finne ut hvor stor andel av søvnen som var av den dype, oppkvikkende sorten, for deretter å eventuelt endre vaner for høyere søvnkvalitet.

Lar deg følge med på familiemedlemmer

Klokken synkroniseres automatisk mot en egen smarttelefon-applikasjon kalt HiVivo, hvor man har full oversikt over treningshistorien, søvnanalyser og progresjonen mot treningsmålene man har satt seg. Appen kan også brukes til å holde øye med helsetilstanden til familiemedlemmer og gi dem tilbakemeldinger og motivasjon, om det skulle være behov for det.

Av tekniske spesifikasjoner har skjermen en oppløsning på 128 x 128 piksler og byr på glass av typen Gorilla Glass 3. Batteritiden skal være opptil 10 dager ved normal bruk, og det skal ta maks to timer å lade opp batteriet. Klokken veier 50 gram. Det er ennå uvisst når klokken skal lanseres i Norge og til hvilken pris. Mer informasjon finner du på Asus' produktside.

Samsung har også en ny smartklokke på gang: Den får rotérbar urkrans »

(Kilde: Pressemelding)

Les også
Sony MDR-AS600BT: Disse øreproppene sitter, selv når du trener
Les også
Kan ha fire ganger så høy batterikapasitet som andre
Les også
Asus slipper nettbrett, mobil og alt-i-ett-PC
Les også
Samsungs neste smartklokke får roterbar urkrans
Les også
Dette mener testere om Apple Watch
Les også
Denne smartklokken skal redusere stress
Les også
Dette kan bli en av de mest eksklusive smartklokkene hittil
Les også
Smartklokker: Test av Samsung Gear 2, Gear S, LG G Watch, LG G Watch R og Sony Smartwatch 3
annonse

Les også