Nokia flyr høyt

Stor avtale kan åpne dører i USA.

Amerikanske Delta Airlines har inngått avtale om å utstyre personalet med 19 000 Nokia Lumia 820-telefoner. Disse skal brukes til å ta betalt av passasjerene om bord i flyet, blant annet hvis de vil oppgradere billetten sin.

Løsningen gjør de Delta-ansatte i stand til å ta betalt med kredittkort via mobilen. Betalingsløsningen er på nett via enten Wi-Fi eller 4G, og sender kvitteringer til kundene på e-post. Lumia-telefonene kan også lese av bonuskuponger på kundenes mobiltelefoner.

Wi-Fi ombord

Delta håper nyvinningen skal gjøre dem i stand til å yte bedre service til kundene, og gjennomføre kjøp og betaling om bord på en rask og effektiv måte.

Løsningen består av en app spesialutviklet for Delta av løsningsleverandøren Avanade i kombinasjon med Microsofts detaljhandelsplattform.

Delta har satset stort på ny teknologi. I dag har 800 fly i selskapets flåte Wi-Fi om bord, og selskapet har utviklet appen FlyDelta for iPhone, Android og Windows Phone.

På sikt satser Delta på at personalet om bord skal få tilgang til mer personlig informasjon om kundene for å gi dem mulighet til å yte mer personlig service, skriver Delta i en pressemelding.

Les mer: – Når skal Nokia begrave Windows Phone?

Les også
– Nokia bør ikke satse på toppmodeller
Les også
Skal tilby forretningsklare Windows 8-mobiler
annonse