Til hovedinnhold

Her er den nye og svindyre luksus-TV-en

Sjekk prisen på den nye plasma-TV-en til Bang & Olufsen.

Bang & Olufsen

Danskene hos Bang & Olufsen er ikke akkurat redde for å gi ut ekstremt dyre TV-er. I fjor ga de ut en mer «folkelig» modell med sin 65 tommer store plasma-TV BeoVision 12-65, og nå kommer oppfølgeren.

Nykommeren får det passende navnet BeoVision 12-65 New Generation, og byr som forgjengeren på plasmapanel og en innebygd 7.1-surroundmodul – slik at du slipper å «skitne» til B&O-estetikken med en receiver.

Som alltid fokuserer våre danske venner på lyd- og bildekvalitet, framfor en avdempet design. Bildet blir drevet av motoren BeoSystem 4, men det er lyden som er det mest interessante med nykommeren.

Korrekt lydgjengivelse

Foto: Bang & Olufsen

BeoVision 12-65 New Generation har som nevnt en 7.1-surroundmodul. Denne gir kraft til senterhøyttaleren på selve TV-en og eksterne høyttalere, som kan tilkobles via fem PowerLink-kontakter – med en kapasitet på opptil ti BeoLab-høyttalere og én subwoofer.

Videre har TV-en B&Os såkalte TrueImage-teknologi. Denne går i bunn og grunn ut på at en mest mulig optimal lydmiks blir levert, uavhengig av antall høyttalere.

En stereomikset CD skal for eksempel få med hele signalspekteret i stereobildet, selv om høyttaleroppsettet er 7.1. Det samme gjelder andre veien – at en 7.1-Blu-ray skal høres bra ut til tross for at det er stereolyd.

TV-en har ellers B&Os smarttelefonplattform, DLNA, fem HDMI-innganger og én til USB-kontakt.

Svindyrt

BeoVision 12-65 New Generation kan enten henges på veggen eller monteres på en motorisert fot. Prislappene på de ulike oppsettene svir godt i lommeboka, og hvis du vil ha med høyttalere i tillegg må du belage deg på å begynne å spare nå med én gang.

Med veggbeslag koster TV-en 120 000 kroner, og med stativ øker prisen til 133 000 kroner. Ulike BeoLab-sett ved siden av koster også noen titusener.

Vi prøvde ut en av disse B&O-TV-ene i fjor:
Les vår test av B&O BeoPlay V1 »

(Kilde: FlatpanelsDK)

annonse