Til hovedinnhold

Nokia overtar norsk mobilselskap

Smarterphone vil gjøre billigtelefoner smartere.

Det norske it-selskapet Smarterphone, tidligere Kvaleberg, utvikler programvare beregnet på billige, men avanserte mobiltelefoner.

Nå kjøper Nokia Smarterphone, som en del av selskapets "Next Billion Strategy" – det vil si et mål om å nå 1 milliard nye mobilkunder i hele verden. Det skriver Aftenposten.

Kjøpesummen er hemmelig, men det skal trolig dreie seg om et tresifret millionbeløp.

Stort marked

Touchmobilen Vibo T588 selges i Taiwan, og leveres med Smarterphones programvare. (Foto: Smarterphone)

Markedet for rimelige mobiltelefoner beregnet på kunder i fattigere deler av verden skal ifølge Aftenposten være enormt, og for to år siden uttalte Smarterphone at det kunne være snakk om så mye som 800 millioner potensielle kunder.

Smarterphone er et mobiloperativsystem som tidligere ble kalt Mimiria, og inneholder en rekke applikasjoner som er integrert med hverandre. Blant applikasjonene som følger med er applikasjoner for sosiale medier, adressebok, nettleser, meldingstjenester og veksling mellom applikasjoner (multitasking).

Gründeren i selskapet, Egil Kvaleberg, vil etter alt å dømme bli med selskapet videre. Kvaleberg utviklet programvaren for den norske mobiltelefonen Magcom, som kom på markedet i 2001. Magcom gikk som kjent konkurs like etter lanseringen, mens Kvaleberg har fortsatt å utvikle programvare for mobiltelefoner gjennom selskapet Smarterphone.

Les også: Nokia Lumia 800 kommer i februar
Slik blir mobilåret 2012
Nokia forblir i Finland
Nokia-sjef hevder Android lever farlig

Her kan du lese hva vi skrev om oppstarten av selskapet i 2009: Nytt forsøk på norske mobiler

(Kilde: Aftenposten)

Mer om
annonse