Tek.no

Nyhet

iPhone-datoen kan være 19. september

Har ryktebørsen bestemt seg?

Apple
26 Juni 2014 11:53

Det er høyst merkbart at noe snart skal skje i Apple-leiren. Det går knapt en dag uten et nytt iPhone-rykte. De siste dagene har analytikere, og nettet forøvrig, spekulert tungt i om det vil bli lansert en iPhone med optisk bildestabilisering. Nå kan det også hende du kan sette en fin rød X i kalenderen, på datoen 19. september.

Les også: Ny iPhone kan få optisk bildestabilisering »

Datoen har dukket opp i tidligere rykter, da Deutsche Telecom, eierne av T-Mobile, ringte rundt til sine kunder, for å fortelle dem om at en ny iPhone-modell ville bli lansert 19. september. Glippen sammenfalt med sterke rykter om at Apple hadde lagt inn full feriefrys for sine ansatte i september.

Det har blitt vist frem mange ulike, og like, designforslag til hvordan neste epletelefon kan se ut. Dette er ett av dem ...Foto: www.martinhajek.com

Apple har tradisjon for å nekte ferie og fridager i dagene rundt nylanseringer. Dette gjøres gjerne på litt forskjellige datoer, avhengig av hvilken del av konsernet den ansatte jobber i. Apple Store-ansatte, som skal selge enhetene, får naturlig nok sin feriefrys rundt første salgsdato, mens Apples supportstab gjerne får det i dagene etter, og rundt iOS-oppdateringer.

Flere av ryktemakerne er enige

BGR viderebringer rykter fra det kinesiske nettstedet Tencent, som nå hevder at Apple vil lansere en ny iPhone 19. september. De hevder også at telefonen vil være fullstendig redesignet.

... og dette er et annet.Foto: ciccaresedesign.com

Også nettstedet Bloomberg.com rapporterer at Apple setter i gang produksjon av to nye iPhone-modeller i disse dager, med sikte på en salgsstart i september. Også de omtaler en helt ny design, som skal være rundere i kantene, og enda tynnere enn dagens. De spikrer imidlertid ikke noen presis dato for salgsstart.

I år har ryktene om større iPhone-modeller gått sterkere enn noen gang, og det har blitt laget en mengde ulike designforslag basert på ryktene som har gått. Flere av dem likner veldig på hverandre, men så tar de gjerne også utgangspunkt i de samme ryktene.

Ekstra store iPhone-versjoner

De fleste av designforslagene som gjør sine runder på nettet nå, likner veldig på dette.

De to telefonene det er snakk om skal henholdsvis ha skjermstørrelser på 4,7 og 5,5 tommer. Enkelte rykter har spekulert i at den største modellen vil bli utsatt, men i det siste har ryktene pekt mot at de to kommer samtidig, slik iPhone 5S og iPhone 5C gjorde i fjor.

Forrige ryktestrøm vi skrev om handlet om at 5,5-tommeren ville få optisk bildestabilisering. Det snakkes også om at Apple nå kanskje vil skrote versjonen med minst lagringsplass, og i stedet selge en versjon med 32 gigabyte lagringsplass som billigste toppmodell. På bakgrunn av dette går også ryktene om at Apple vil slippe en utgave med 128 gigabyte intern lagring.

Seigliva rykter

Like fullt. Større iPhone-skjermer er kanskje det mest seigliva Apple-ryktet vi vet om, og det har vært snakk om det nesten hvert av de siste årene. Foreløpig har det bare vist seg å stemme én gang; da Apple lanserte iPhone 5, og gikk fra en skjerm på 3,5 tommer til en skjerm på 4 tommer. Også ryktene om en utgave med 128 gigabyte lagring har svirret i forkant av lanseringene de par siste årene.

Derfor er det fortsatt god grunn til å være litt skeptisk, til vi eventuelt får se fullt fungerende enheter i det fri.

Les vår samlesak med alle iPhone 6-ryktene »

(Kilder: bgr.com, bloomberg.com)

Les også
Nå kommer iPhone 6
Les også
Slik blir baksiden til iPhone 6
Les også
Ny iPhone kan få optisk stabilisert kamera
Les også
Dette tror vi Apple lanserer
Les også
WSJ: – To nye iPhone-modeller i år også
annonse

Les også