Tek.no

Nyhet

I morgen kan du bestille Microsofts nye flaggskip

Lumia 930 kommer snart i butikk.

Nokia
24 Juni 2014 15:01

Nokia Lumia 930 har metallramme. Den kjører Windows 8.1, og skal overta som selskapets toppmodell. Skjermen er på 5 tommer med full HD-oppløsning (1080 x 1920 piksler).

Videre har Lumia 930 en kraftig firekjernet Qualcomm Snapdragon 800 prosessor klokket til 2,2 GHz. Med tanke på hvor lettdrevet Microsofts operativsystem er, skulle det borge for en lynrask mobiltelefon.

Kamera viktig for Microsoft Devices (tidligere Nokia)

Nokia Lumia 930 kommer i en rekke «glade» farger.

Telefonen har ellers en rekke toppfunksjoner, som et PureView-kamera på 20 megapiksler, med optisk bildestabilisering.

Kameraet har avansert programvare for den som vil drive kreativt etterarbeid med bildene sine. Blant annet har den Nokia Storyteller, Nokia Creative Studio og Nokia Refocus. Fire mikrofoner sørger for at du kan filme med surround-lyd.

Markedets beste kartløsning

I tillegg får du Nokias kartløsning Here, som antakelig er den beste navigasjonsløsningen som er laget til mobiltelefoner.

Lumia 930 har 2 GB RAM, og kommer med 32 GB internt lagringsminne, i tillegg til at du får 7 GB gratis lagringsplass på Microsofts skylagringstjeneste OneDrive. Av andre premium-egenskaper tar vi med Super Sensitive Touch, som gjør at du kan betjene telefonen med hansker på, eller med neglene. Den skal også være godt lesbar i sollys, og har et herdet Gorilla-glass med buet kant.

Bredere portefølje

Lumia 930 er priset til 4495 kroner, og kan forhåndsbestilles fra i morgen hos Elkjøp, Lefdal og Telenor. Vil du vente til den blir rimeligere kan du bestille prisvarsel her.

Vi har tidligere testet Nokia Lumia 630, som koster under en tredel av Lumia 930. De fleste av funksjonene fra Lumia 930 er på plass også her, men du må klare deg med et enklere kamera, litt mindre skjerm, og mindre lagringsplass i telefonen. Lumia 630 har et chassis i plast, og en svakere prosessor. Likevel lot vi oss imponere over hvor mye telefon 630 gir for pengene. Den mangler imidlertid 4G, noe som kommer med Lumia 635 ved månedsskiftet.

Om vi vil bli like imponert over Lumia 930 vet vi ikke før vi har fått telefonen til test, noe som forhåpentlig skjer i løpet av nær fremtid.

Les mer om Windows Phone 8.1

Les også
Nå blir Microsofts tjenester tryggere å bruke
annonse

Les også