Til hovedinnhold

HTC One med Windows

—M8 lanseres som en toppspesifisert Windows-telefon 19. august.

Verizon

Det har i lengre tid gått rykter om at HTC One (M8) skal lanseres med Microsofts operativsystem. Nå har det blitt kjent at de to selskapene skal holde en felles pressekonferanse i New York 19. august, noe Windows Phone Central antar skal være kunngjøringen av den nye Windows-telefonen.

Dessuten ble et bilde av smartmobilen funnet på Verizons servere tidligere denne måneden. Det er ingenting å kimse av, da selskapet deler førsteplassen som USAs største teleoperatør med AT&T, ifølge forbes.com. Windows Phone Central skal ha fått tak i detaljene om den nye telefonen, og kan melde om at det heldigvis ikke var noen overraskelser.

Samme maskinvare

HTC One (M8) er mest sannsynlig beholdt uendret for at forbrukerne utelukkende skal velge versjon basert på hvilket operativsystem den kommer utstyrt med. Dessuten er det ønskelig å beholde fortrinnene til smartmobilen fremfor å nedskalere noen av spesifikasjonene.

Les vår test av HTC One (M8)

Operativsystemet blir altså Windows 8.1, mens skjermen er en 5 tommer med 441 punkter per tomme. Systembrikken er en firekjernet Snapdragon 801 på 2,3 GHz. Arbeidsminnet er på 2 GB, mens det er 32 GB lagringsplass. Sistnevnte er utvidbar med micro-SD på opp til 128 GB. Batteriet har en kapasitet på anstendige 2 600 mAh.

Og de samme særegne løsningene

HTC Dot View.Foto: HTC

I tillegg er også HTCs egenartede løsninger videreført. Det betyr blant annet et «ultrapixel» kamera, som har færre, men større og mer lysfølsomme sensorer enn andre smartmobiler. Det gir en oppløsning på beskjedne 4 MP. Til gjengjeld skal sensorene kunne ta inn mer enn tre ganger så mye lys enn hva et 16 MP kamera kan. Det viste seg imidlertid å ikke fungere like bra i praksis i vår samletest av fem kameramobiler.

På den annen side er den kraftfulle og vellydende hodetelefon-utgangen vi kjenner fra M7 og M8 med videre. Det samme er den klare lyden fra mobilens innebygde høyttalere.

Videre skal HTC One (M8) med Windows også være kompatibel med det stilige, hullete omslaget i bildet til høyre.
Les også: Microsoft dropper Android-mobilene

(Kilder: forbes.com, Verizon, wpcentral.com)

annonse