Til hovedinnhold

Mikromaskiner kan faktisk by på heftig spillgrafikk

Vi bare måtte sjekke om det stemte.

Hardware.no/San Francisco: Etter å ha hørt påstandene om at Gigabytes lille knøttmaskin Brix II skulle klare å kjøre heftige spill med god flyt, var vi på IDF 2013 i en god posisjon for å finne ut om ryktene stemte selv.

I den kolossale messehallen fant vi nemlig en egen stand, hvor Intel – ved hjelp av blant annet en Gigabyte Brix II – lot hvem som helst få prøve ut lekre spill. Hensikten var enkelt og greit å demonstrere kreftene i den integrerte grafikkløsningen, Intel Iris Pro.

Lekre effekter

Da vi kom frem til standen var den fylt opp av ivrige bilspillere, som trampet på pedaler og røsket i ratt mens glinsende doninger raste fremover på skjermene. Oppløsningen var satt til Full HD, og tross svært lekre effekter var det ikke et spor av noe hakking å se.

Joshua Tipton, en av Intels ingeniører, fortalte oss at meningen med standen er å vise at man ikke trenger et eget dedikert skjermkort for å spille moderne spill. Ifølge ham skal nemlig de Haswell-modellene som byr på Iris Pro la deg spille med lav varmeutvikling og på PC-er med en liten og slank formfaktor – noe vi så gjerne tror på.

Se selv, i videoen under.

Integrerte løsninger er vel og bra for små maskiner:
Entusiaster trenger kratigere lut, og det byr Haswell K-serien på »

Vi gjør oppmerksom på at Intel betalte for reise og opphold ifb. med IDF.

Les også
Googles billige bærbare PC blir langt kraftigere
Les også
Intel: Derfor vil ikke PC-en lide en øyeblikkelig død
Les også
Gigabyte kverner ut kraftig knøttmaskin
Les også
Her avslører toppsjefen din neste prosessor
Les også
Her er verdens første lydløse Windows-PC
annonse