Til hovedinnhold

Telia tar en Telenor – lanserer gratis roaming i hele EU

Fra i morgen kan de med visse Smart-abonnement «Roam Like Home» i hele EU og EØS.

I går fjernet Telenor roamingkostnadene i hele EU- og EØS-området. I morgen gjør Telia det samme gjennom tjenesten «Roam Like Home», som først ble rullet ut for Norden og Baltikum tidligere i våres. Nå vil dette inbefatte brorparten av Europa.

Uten spesielle roamingpriser kan man surfe, ringe og sende meldinger som om man befant seg hjemme i Norge. Unntaket er samtaler, SMS eller MMS til betalingstjenester (tjenester med forhøyet kostnad) og spesialnumre.

Alle eksisterende privatkunder med Smart-abonnementene Mini, Basis, Pluss og Total, samt nye kunder som bestiller abonnement fra i morgen, vil automatisk få Roam Like Home i EU og EØS inkludert i sine abonnement. Roam Like Home vil også inkluderes i følgende tidligere abonnementer som ikke er i salg: Mini Ekstra, Basis Ekstra, Pluss Ekstra og Super.

Bedriftskundene er enn så lenge ikke med på lasset.

– Vi ser frem til å tilby Roam Like Home EU og EØS som del av produktporteføljen i nær fremtid, uttaler Kristian Renaas, direktør i Telia Bedrift.

Kutter litt i datamengden

Telia økser heldigvis ikke like hardt i datapakkene som Telenor gjorde for de rimeligste abonnementene. Stort sett turer Telia på som før. Unntaket er Smart Mini, der datapakken går fra 1,5 GB til 1 GB i måneden.

Dette gjelder dog bare for nytegninger fra og med i morgen. «Gamle» Smart Mini-abonnenter beholder sine 1,5 GB og får som de andre Smart-kundene automatisk Roam Like Home i tillegg.

For deg som i hovedsak er opptatt av størrelsen på datapakken, ser altså Telia ut til å være et mer opplagt valg i de lavere prisklassene.

Men selv om Telenor og Telia nå er de eneste operatørene som kan by på fri roaming i Europa, kan de ikke skryte på seg å tilby de beste abonnementsprisene. Sjekk vår mobilkalkulator for å finne de billigste abonnementene >>>

(Oppdatert klokken 14:12. Opprinnelig skrev vi at Telia økte datapakken på sitt minste abonnement med 500 MB. Her tok vi feil, det er det motsatte som skjer: Med det nye Smart-abonnementet mister Smart Mini 500 MB.)

Vi vil ha store datapakker:
KOMMENTAR: – Det handler om å slippe å tenke på datakvotene >>>

(Kilde: Pressemelding)

annonse