Til hovedinnhold

Apple stanser salget av den lekre skjermen sin

Salget av Thunderbolt Display varer nå bare så lenge lageret rekker.

Når det gjelder eksterne skjermer har Apple som kjent kun én modell på markedet, nemlig sin «Apple Thunderbolt Display» på 27 tommer, som ikke har blitt oppdatert på fem år. Nå ser det ut til at du må skynde deg dersom du vil sikre deg et eksemplar av skjermen.

Apple har nemlig bekreftet overfor blant andre TechCrunch at de avslutter salget av sin Thunderbolt Display. Det betyr altså at skjermen nå kun vil være tilgjengelig så lenge lageret rekker.

Planlegger visstnok 5K-skjerm

Den gamle skjermen skal ifølge rykter erstattes av en ny 5K-skjerm lik den som sitter i dagens iMac, her avbildet.

Nyheten kommer nok ikke som en stor bombe, med tanke på at kilder nylig hevdet at Apple planlegger å lansere en ny Thunderbolt-skjerm med 5K-oppløsning på 5120 x 2880 piksler, altså samme type skjerm som sitter i den eksisterende 5K-utgaven av Retina iMac.

Avslutningen av salget av den eksisterende generasjonen Thunderbolt-skjermer er altså trolig for å rydde plass for den oppgraderte versjonen. Når denne kommer ennå uvisst, men et av de spennende ryktene om skjermen er at den får et eget, innebygget skjermkort.

Poenget med den løsningen skal være å gjøre 5K-skjermen aktuell også for datamaskiner uten saftig grafikkapasitet, samtidig som løsningen setter Apple i stand til å videreføre sitt karakteristiske, slanke laptop-design.

Originalen fremdeles dyr

Den eksisterende Thunderbolt Display-modellen har en oppløsning på 2560×1440 piksler og har altså ikke blitt fornyet siden 2011, da skjermen ble lansert på markedet. I Apples egen nettbutikk har den ennå en pris på 11 490 kroner, mer enn det man for eksempel må ut med for Asus' nye 4K-skjerm på samme størrelse.

iPhone 7 er trolig på vei: Den vil antakelig ligne mye på iPhone 6, ifølge nye rykter »

Les også
Apple trekker seg ut av skjermbransjen
Les også
LG slipper 4K- og 5K-skjermer til de nye MacBook-maskinene
Les også
Samsung Galaxy S8 kan få 4K-skjerm
Les også
MacBook Pro-brukere opplever at maskinen fryser
Les også
Den lekre Apple-skjermen fra 2011 skal endelig få en oppgradering
Les også
Apple Thunderbolt Display 27": Leverer sylskarpt bilde
annonse