Nyhet

Samsung Galaxy S8 kan låses opp på 0,01 sekund med ansiktsgjenkjenning

Nye opplysninger flaggskipet har dukket opp.

Det har allerede piplet opp ubekreftede opplysninger om at Apples neste iPhone skal utstyres med ansiktsgjenkjenningsteknologi, og nå ser det sannelig ut til at erkekonkurrenten går i samme retning med sitt neste flaggskip. Det melder SamMobile.

Opplysningene kom i form av en uttalelse fra en Samsung-representant som ble sitert av den koreanske avisen The Korea Herald.

– På grunn av begrensningene til irisskanning, slik som hurtighet og presisjon, har vi besluttet å legge ansiktsgjenkjenning til Galaxy S8. Med en ansiktsskanner vil det ta under 0,01 sekund å låse opp telefonen, skal Samsung-representanten ha uttalt.

Dette bildet skal vise fremsiden av telefonen der hjem-knappen ikke lenger er på plass.

Tester ut prototype

Personen opplyste også at Samsung er i ferd med å teste ut en prototype av teknologien. Opplysningene er altså ikke offisielt bekreftet av Samsung, men kan nok regnes som god fisk med tanke på at det var Samsung selv som avslørte informasjonen.

Ansiktsgjenkjenningsløsningen på S8 skal altså kunne brukes til å låse opp telefonen svært raskt, men det er uvisst hvilke andre bruksområder funksjonen eventuelt vil få. Når det gjelder den ryktede ansiktsgjenkjennings-teknologien på iPhone 8 kom det frem at denne vil få flere bruksområder, blant annet «3D-selfier» ved hjelp av en infrarød sensor som kan lese rommet i tre dimensjoner.

Hvorvidt Samsung planlegger en tilsvarende omstendelig løsning gjenstår å se. Når det gjelder øvrige opplysninger om Galaxy S8 dukket det nylig opp bilder som tilsynelatende bekrefter at telefonen får hjemknapp på baksiden på grunn av den heldekkende skjermen, samt fingeravtrykkleser som også er plassert på baksiden.

Det er ellers ventet at telefonen kommer i de to størrelsene 5,8 og 6,2 tommer, får den nye Snapdragon 835-brikken, samt 4 GB med arbeidsminne og 64 GB intern lagringsplass. Alle opplysningene vil foreligge den 29. mars, når Samsung lanserer det nye flaggskipet.

Nå får Samsung Galaxy S7 endelig nyeste Android »

Les også
Her lures ansiktsgjenkjenningen på Galaxy S8 med et foto
Les også
Samsungs nye stemmeassistent skiller seg fra konkurrentene – og får egen knapp på S8
Les også
Nytt bilde viser mer av endringene til Galaxy S8
Les også
Dette skal være Samsung Galaxy S8
Les også
– Samsung Galaxy S8 skal droppe hodetelefoninngangen
annonse