Tek.no

Nyhet

Slik skal Microsoft få deg til å føle objekter i VR-verdenen

Se videoen av teknologien som kan gjøre VR mye mer realistisk.

Microsoft/YouTube
23 Okt 2016 10:36

Vi har sett en del eksperimentelle tilnærminger til fysisk berøring i VR-verdenen tidligere, men nå som VR-produktene er på markedet er dette blitt mer aktuelt enn noensinne. Nå kan blant andre RoadtoVR melde at Microsoft har et par nye konsepter på gang som potensielt kan gjøre VR langt bedre.

De nye konseptene har fått navnene NormalTouch og TextureTouch og er noen slags håndkontroller som lar brukeren fysisk føle overflaten på objekter som man berører i VR-verdenen.

Bevegelig pekeplate

Den førstnevnte varianten, NormalTouch, bruker et knippe servomotorer til å vippe og vende på en rund overflate som brukeren holder fingeren mot. Motorene beveger den runde plattformen på en måte som samsvarer med overflaten man berører i VR-verdenen.

Microsoft/YouTube

Systemet er i stand til simulere både formen og hardheten til overflaten. Den andre varianten, TextureTouch, benytter fire «pinner» som kan heves og senkes individuelt under fingeren til brukeren, og på den måten simulere den tredimensjonale, fysiske overflaten til objekter i VR-verdenen.

Sporer hendene

Begge systemene er også i stand til å spore håndbevegelsene til brukeren, på samme måte som håndkontrollene til de eksisterende VR-brillene på markedet.

I sin nåværende form kan Microsofts nye konseptet kun brukes med pekefingeren, noe som trolig vil gi produktene litt begrenset bruksområde i vanlig forbrukersammenheng. Ifølge Microsoft ble løsningen imidlertid godt mottatt av testpersoner, som rapporterte om høy grad av realisme.

Når vi eventuelt får se noe tilsvarende på markedet er høyst uvisst. For mer informasjon kan du studere forskningsdokumentet, og se også demonstrasjonsvideoen under.

VR kunne også ha bruk for skarpere skjermer: Sharp har vist frem en VR-skjerm med enorm pikseltetthet »

Les også
Forskere har funnet opp enda en VR-kontroller som gjør virtuelle objekter «fysiske»
Les også
Et av de største problemene med VR-teknologien kan være løst
Les også
Endelig skal det bli mulig å bruke hendene i VR-verdenen på en realistisk måte
Les også
Dette geværet skal kunne simulere et hav av ulike våpen i VR ved hjelp av risting
annonse