Til hovedinnhold

NetCom øker til 42 Mbit/s

Dobler kapasiteten i 3G-nettet sitt.

I 2007 brukte en NetCom-kunde i snitt 3 megabyte (MB) datatrafikk per måned. Nå har tallet økt til 300 MB for kunder som bruker en smarttelefon, og innen fem år anslår operatøren at vi vil bruke hele 3 gigabye i måneden. Uansett hersker det ingen tvil om at mobilsurfing og mobilt bredbånd er noe folk bruker flittig.

Til nå har NetCom hatt en teoretisk makshastighet på 21 Mbit/s i sitt mobilnett. Nå har de doblet hastigheten til 42 Mbit/s på ni steder, og samtidig klargjort for dette en rekke andre plasser.

– Med lanseringen av 42 Mbit/s dobler vi kapasiteten i store deler av 3G-nettet. Fordi mobilnettet er en delt ressurs betyr dette at stadig flere vil oppleve gode surfeopplevelser innenfor et gitt område, sier dekningssjef Tommy S. Johansen i NetCom.

Utvalgte plasser

Lillestrøm, Strømmen, Ski, Skedsmo, Larvik, Skien, Porsgrunn, Siljan og Bamle er de stedene som nå har fått 42 Mbit/s-hastighet i NetCom-nettet. Trondheim, Sandefjord og en rekke populære hytteområder får samme teoretiske makshastighet i løpet av sommeren.

Oslo må derimot vente til etter sommeren, mens Bergen, Stavanger og Sandnes først får NetComs topphastigheter etter nyttår. Likevel skal kapasiteten på samtlige av disse stedene være større allerede nå, og ettersom dette er en delt ressurs, burde det bety at du får litt høyere hastigheter enn før.

Når NetCom er ferdig med oppgraderingen vil rundt 80 prosent av befolkningen ha tilgang til 42 Mbit/s via 3G-nettet. Operatøren anslår dessuten at 90 prosent av befolkningen vil ha 4G-dekning.

Teoretisk hastighet

42 Mbit/s høres kanskje fryktelig raskt ut for noen, men dette er altså teoretiske hastigheter. Faktisk er det kun tre produkter på markedet i dag som støtter denne standarden. Den mest kjente er nettbrettet Apple iPad 3. Ellers er det snakk om 4G-routerne ZTE MF820D og Huawei B593.

– Med siste versjon av iPad vil du kunne oppnå nedlastningshastigheter opp mot 20 Mbit/s i 3G-nettet vårt. Det er over dobbelt så raskt som de fleste har via fastbredbåndet hjemme, sier Johansen.

– Bytt til 3G-telefon nå!

Overraskende nok sier NetCom at hele 40 prosent av deres kunder bruker en mobiltelefon som ikke har støtte for 3G. Det betyr at det er mange tusen nordmenn som ennå ikke har tatt i bruk tjenestene som smartmobilbrukere ser på som uunnværlige i hverdagen. NetComs dekningssjef synes også det er på tide å skaffe seg en mobil med litt flere muligheter.

– Vi anbefaler alle å bytte ut 2G telefoner til 3G-telefoner. Det gir betraktelig bedre kundeopplevelser i form av rask datatilgang. Dersom du forlater 3G-nettet vil telefonen selv svitsje mellom nettene, betrygger Johansen.

(Kilde: Pressemelding)

Mer om
annonse