Til hovedinnhold

Nå kommer PlayStation til Android

Slik ser Sony Ericssons Xperia Play ut. Denne vil sannsynligvis være først ut med PlayStation-sertifisering. (Foto: Engadget.com)

I forbindelse med lanseringen av neste generasjon PSP har Sony også lansert PlayStation Suite. Ifølge pressemeldingen skal dette gi en "PlayStation-opplevelse på Android-baserte enheter."

I PlayStation Suite vil PlayStation Store inngå, slik at man kan kjøpe spillene for sin Android-telefon. I første omgang dreier det seg om spill fra den første PlayStation-konsollen, men Sony vil også jobbe for å få nye spill inn i butikken.

Telefon og spillmaskin samles

Sony har planer om å tilby utviklingsverktøy, slik at butikken vil få en oppfriskning av innholdet underveis. Et sertifiseringsprogram er også på trappene, slik at telefoner som egner seg ekstra godt for innholdet vil være merket med PlayStation-logo.

Innholdet som lages for PlayStation Suite vil også la seg spille på neste generasjon PSP. Foreløpig har Sony vært tilbakeholdne med navnet på den nye PSP-enheten, men i stedet omtalt den med dens nåværende kodenavn, Next Generation Portable.

"Bare" en Android-telefon?

Vi var nok ikke helt alene om å lure på hva PSP-telefonen ville bli. Det var usikkerhet på om den ville bli en vanlig Android-telefon med spillkontroller, eller om den faktisk ville få titler fra Sonys rikholdige PlayStation-katalog.

Nå ser det ut til at vi har fått svar. Svaret innebærer en tilnærming til Googles operativsystem, som tilsynelatende ikke utelukker enheter fra for eksempel Samsung eller HTC.

Maskinvarekravene for PlayStation Suite er ikke offentliggjort ennå. Det eneste kravet vi foreløpig vet om er at telefonen må ha Android 2.3. Vi regner likevel med at dette blir krevende saker.

PlayStation Suite og Tegra Zone

Også nVidia har planer om å fremheve spill som spesielt godt utnytter heftig maskinvare. Med deres Tegra Zone skal de heftigste spillene for nVidias maskinvareplattform løftes frem.

For mange er mengden og kvaliteten på spill en ulempe med Android-telefoner i forhold til Apples iPhone som har både større utvalg og mer polerte spillopplevelser. Med disse satsingene kan det se ut som det går mot en spillrevolusjon for Googles operativsystem.

(Kilde: pressemelding)

annonse