Verdens første 3D-printede fly
Suser avgårde i 160 kilometer i timen.
Ingeniørene ved universitetet i Southampton ville lage et fly med samme type konstruksjon som de fra 30 og 40-tallet. Slike fly egner seg veldig godt for lange luftdistanser, men på grunn av den særegne konstruksjonen skal være vanskelige å lage. Imidlertid har dagens 3D-teknologi gjort dette mulig. Ingeniørene printet rett og slett ut hele flyet i 3D.
Hvis du er usikker på hva teknologien dreier seg om er 3D-utskrift en måte å produsere noe av metall eller plast på. I dette tilfellet var flyet bygget av en EOS EOSINT P730 nylon laser maskin, hvor ett lag av gangen ble printet ut. Flyet kaller de for SULSA som er en forkortelse for "Southampton University Laser Sintered Aircraft" og er ifølge Forbes.com verdens første 3D-printede fly
Men det er ikke bare flyets spesielle konstruksjon som imponerer mest. Det ubemannede flyet har et vingespenn på hele 2 meter og har en topphastighet på 160 kilometer i timen. Men sett fra et teknologisk perspektiv bidrar Southamptons ingeniører til videre utvikling av fly i fremtiden. Istendenfor å måtte bygge prototyper fra bunnen av er dette prosjektet et bevis på at man rett og slett kan printe ut flyideer for å teste dem.
Se det 3D-printede flyet i aksjon her: