Til hovedinnhold

Her er nettbrettet med 250 GB lagringsplass

Archos velger harddisk fremfor SSD.

Den høye prisen på SSD-lagring har ført til at alle nettbrett på markedet i dag har rimelig begrenset lagringsplass. De fleste nettbrett har et sted mellom 16 GB til 64 GB lagringsplass, og prisene stiger fort desto mer plass du vil ha.

Nå vil Archos løse problemet ved å helt enkelt droppe SSD-ene, og går heller for en supertynn harddisk med 250 GB lagringsplass i sitt nyeste nettbrett, Archos G9.

Mye lagring til lav pris

Harddisken Archos har valgt å sette inn i nettbrettet er en tynn Seagate Momenus - en 2,5 tommers harddisk som bare er 7 mm tykk. Den er likevel fortsatt tykkere enn en SSD, og nettbrettet måler 14,7 mm i tykkelse. Archos vil også slippe en SSD-versjon av nettbrettet, som er 3 mm tynnere.

Archos forteller at de har fiklet litt med harddisken så den vil oppføre seg mer som en SSD. I tillegg vil nettbrettet ha 4 GB flashminne på toppen av harddisken, som vil ta seg av deler av datalagringen.

- Du vil få 250 GB lagring for samme pris du vanligvis gir for 32 GB, forteller markedssjefen Craig TerBlanche.

Først ute med ny prosessor

Archos G9 vil i tillegg ha en 1.5 GHz Texas Instruments OMAP 4460 dual-core-prosessor, og kjøre Android Honeycomb 3.2. I løpet av året vil imidlertid enda en ny versjon av Android komme, nemlig Android Ice Cream Sandwich. Dette operativsystemet vil kreve mer av nettbrettene enn dagens operativsystem, men Google har sagt at det kommende operativsystemet vil ha direkte støtte for Texas Instruments OMAO 4460-prosessoren.

Dermed kan vi forvente at kommende nettbrett og telefoner som vil ha støtte for Ice Cream Sandwich vil bruke den samme prosessoren.

Archos G9 vil komme i en 8-tommer-versjon og en 10-tommer-versjon, men begge skal få den store 250GB-harddisken. Disse vil koste henholdsvis 369 dollar og 469 dollar i USA, eller 2000 kroner og 2600 kroner. Begge har en planlagt september-lansering.

Les også: - Android har bare 1,2 millioner nettbrett i bruk

Kilde: Cnet)

annonse