Nyhet

iPad 3 kan få ultrarealistisk spillgrafikk

Ny grafikkbrikke gir 20 ganger høyere ytelse.

Imagination Technologies hevder selskapets neste generasjon PowerVR Series6 grafikkprosessorer (GPU) vil gi 20 ganger høyere ytelse enn hva tilfellet er med GPU-en som brukes i dag.

Apple er storaksjonær i selskapet, og har brukt brikker fra Imagination Technology i iPad, iPhone, iPod Touch og Apple TV, skriver BGR.

Forbedret arkitektur

Den nye brikken vil ifølge produsenten gi en ultrarealistisk spill-opplevelse og gjøre det mulig å kjøre mer komplekse applikasjoner, fordi brikken gir 20 ganger høyere ytelse gjennom en arkitektur som er fem ganger mer effektiv enn i dagens iPad.

– Basert på våre erfaringer etter å ha levert flere hundre millioner GPU-er, og drevet omfattende markeds- og brukerundersøkelser, har vi vært istand til å sette en ny standard for GPU-arkitektur, særlig på områdene kraft, båndbredde og effektivitet. Dette er de viktigste kriteriene en GPU bedømmes ut fra, sa direktør i Imagination Technologies, Hossein Yassaie under CES i Las Vegas denne uken.

Klar i mars

Nå er det ikke kommet noen antydninger om hvilken brikke Apple vil velge i sin neste generasjon iPad, men ryktene tilsier at A6-brikken som ventelig vil sitte i iPad 3 også vil inneholde Imaginations Series6-GPU.

De som mener å vite noe vi andre ikke vet, hevder vi får iPad 3 allerede i mars. Den viktigste forbedringen skal, fremdeles ifølge ryktene, være en mer høyoppløst skjerm og en raskere prosessor.

Les også: - Fremtidens spillkonsoll er et nettbrett

Les også
– Apple planlegger mini-iPad
Les også
iPad 3 lanseres 7. mars
Les også
Blir iPad 3 lansert 7. mars?
Les også
Acers Tegra 3-nettbrett snart til Norge
Les også
Nettbrett til under tusenlappen
Les også
Så sexy er Apples nye e-bøker
Les også
Slik fungerer nettbrettene i stua: Test av nettbrett for stua
Les også
– Samsung vil lansere super-nettbrett før iPad 3
Les også
– iPad 3 kommer til påske
annonse