Til hovedinnhold

Solgte leiligheten på Facebook

Gro Balstad brukte én dag på å selge leiligheten sin via Facebook. I tillegg sparte hun 90.000 kroner i utgifter til megler.

«Hjelp, jeg har solgt huset mitt, og trenger et sted å bo». Sånn omtrent sto det skrevet på facebookveggen til en av facebook­vennene til Gro Balstad for halv­annen måned siden.

– Da jeg så dette skrev jeg tilbake til henne at hun måtte ta det med ro, og ikke stresse. Selv om hun hadde kort tid på seg til hun måtte flytte og finne seg noe nytt, sa jeg at et eller annet sikkert kom til å ordne seg. Jeg nevnte også at jeg hadde en leilighet som sto ubrukt. Deretter ballet det på seg, og dagen etter var leiligheten solgt, sier Gro Balstad.

– Så du hadde ikke planlagt å selge leiligheten i utgangspunktet?

– Hadde vel egentlig ikke tenkt så mye på det, men da hun spurte om hun fikk komme å se på leiligheten, så hvorfor ikke. Vi avtalte og møtes dagen etter.

Raskt salg

– «Herre leiligheten vil æ kjøp. Vil du selg?», var spørsmålet fra damen etter at hun har fått tatt en tur rundt i leiligheten og sett. Jeg sa at jeg kunne selge den for 1.950.000 kroner. Jeg hadde sett at andre tilsvarende leiligheter i området har gått for rundt den prisen, så det var ikke bare et tall jeg tok fra løse lufta. Hun aksepterte tilbudet der og da, sier den førnøyde selgeren.

Selv kjøpte Balstad leilig­heten for halvannet år siden for 1.720.000 kroner.

Uten megler

– Dette gjorde dere uten å blande boligmegler inn i bildet?

– Jeg kjøpte jo leiligheten for bare halvannet år siden, så jeg hadde prospektet fra den gang ennå. Derfor følte både jeg og kjøper at det var trygt å gjøre det på denne måten. Dessuten sparte jeg jo mye på å gjøre salget selv. Men hadde det dreid seg om en større enebolig som jeg har hatt lenge eller noe sånt, tror jeg nok at jeg ville ha følt meg tryggere ved å bruke en megler til å gjennomføre salget.

– Hvor mye da?

– Jeg kontaktet både en eiendomsmegler og en advokat for å høre hva de skulle ha for å selge huset mitt. For meg ble det billigst med advokat. Jeg slapp unna med drøye 10.000 kroner totalt. Under halvparten av det megleren skulle ha, og rundt bare en tidel av det de skulle ha hatt for å kjøre hele salgsprosessen for meg.

Gis bort

I samme slengen prøvde Gro også å kvitte seg med vaskemaskinen. Oppglødd etter suksessen med salget av leiligheten. Prøvde hun Facebook som salgskanal denne gangen også.

– Denne gangen la jeg bare ut at jeg skulle kvitte meg med en vaskemaskin, og at den som ville komme og hente den skulle få den gratis. Men det gikk litt tregt, så jeg kommenterte bare meg selv og sa, nei vel. Da løsnet det, og etter to til tre dager var vaskemaskina borte.

– Så du brukte lengre tid på å gi bort en vaskemaskin enn å selge leiligheten din?

– Ja, jeg gjorde vel det.

Selv om Gro Balstad har god erfaring med salg på Facebook, vil hun ikke karakterisere seg selv som noen aktiv bruker.

– Jeg er nok innom Facebook daglig, men det er sjelden at jeg skriver så mye der selv. Mest nysgjerrig sikkert, men du skal ikke se bort fra at jeg kommer til å bruke Facebook neste gang jeg skal selge noe også, sier Gro Balstad.

annonse