Til hovedinnhold

Windows 8-nettbrett kommer til høsten

Microsoft i strupen på Apple.

Microsoft vil gjøre ferdig Windows 8 i løpet av sommeren, og de første nettbrettene med det nye operativsystemet vil dukke opp i oktober. Det skriver Bloomberg, som viser til kilder som skal ha kjennskap til Microsofts konfidensielle lanseringsplan.

Les også: Nokia til topps på Windows Phone-pallen

Alle de mest populære nettbrettene på markedet, som iPad og Samsung Galaxy Tab, benytter prosessorer basert på ARM-arkitekturen, mens Microsoft tradisjonelt har laget operativsystemer for Intel-prosessorer. Med Windows 8 vil Microsoft for første gang ha en Windows-versjon beregnet på ARM-baserte prosessorer.

Ifølge Bloombergs kilder vil de første nettbrettene som kommer på markedet være basert på både Intel- og ARM-prosessorer. Intel-nettbrettene vil imidlertid være i flertall, med rundt 40 enheter ved lanseringen – mot færre enn fem ARM-baserte enheter. Årsaken skal være at Microsoft har stilt svært høye krav til kvalitetskontroll og også har ønsket å kontrollere antallet nye ARM-baserte produkter.

Med lansering i oktober vil Microsoft være på banen tidsnok til å rekke det viktige julesalget.

– Bommer de på tidsrommet september-oktober, kommer de ikke til å klare å levere noenting i 2012, sier Michael Gartenberg i Gartner til Bloomberg.

Les også: Microsoft får en større del av Android-kaka

(Kilde: Bloomberg)

annonse