Til hovedinnhold

Fitbit blir smartere

Slipper ny aktivitetsmonitor i november.

Fitbit / Shutterstock

Det er ingen tvil om at smartarmbånd og tilsvarende glupe klokker virkelig er i vinden om dagen, og produsenter som Asus, LG og Samsung jobber hardt for å få sine produkter ut på markedet i tide for julegavesesongen.

I tillegg kommer det stadig nye aktører til, som Apple og nå sist Lenovo med sitt Smartband.

Og nå blir det enda mer å velge i, når Fitbit den 17. november slipper en ny modell her til lands kalt Charge. Samtidig frister de oss med to andre modeller som skal slippes tidlig til neste år, nemlig Charge HR og Surge – sistnevnte beskrives for øvrig som en «superklokke». Men la oss starte med Fitbit Charge.

Charge: Aktivitetsmåling gjennom hele døgnet

Fitbit Charge.

Fitbits mest populære modell her til lands er uten tvil Flex, en relativt anonym aktivitetsmonitor i form av et armbånd, og Fitbit Charge bygger videre på denne. Men med en veiledende utsalgspris på 1100 kroner får du naturligvis litt mer enn bare en dings som følger med på hvor mye du går og hvor mange kalorier du forbrenner.

Charge har også en OLED-skjerm som lar deg se klokkeslett, sanntidsstatistikk og anrops-ID dersom du får en samtale. I sistnevnte tilfelle vil også armbåndet vibrere. På nettene skal den kunne måle søvnkvaliteten på bakgrunn av bevegelsene dine.

Smartarmbåndet er dessuten vanntett og skal klare opp til syv dager på én lading, slik at du i teorien skal få målt aktiviteten din over en hel uke.

Ved lansering skal du kunne velge mellom sort og skifer utførelse, mens den etter hvert også vil være å finne som blå og burgunder.

Charge HR og Surge

Fitbit Charge HR er enkelt og greit Charge med innebygd pulsmåler. Denne modellen har en optisk teknologi Fitbit kaller PurePulse som baserer seg på LED-lys for å se endringer i blodvolumet når hjertet slår, og har spesielle algoritmer som gir deg oversikten over pulsaktiviteten hele døgnet.

Fitbit Charge HR.Foto: Fitbit

Med pulsmåleren mener også Fitbit at du får mer nøyaktige aktivitetsmålinger og bedre treningsmuligheter, noe som jo ikke høres så dumt ut. Batteritiden går ned til fem dager med Charge HR, men siden den ikke koster mer enn et par hundrelapper mer enn den vanlige Charge, tror vi nok det er en del som heller vil gå for denne.

Til slutt må vi naturligvis ta med Surge – «superklokka» med en veiledende pris på 2200 kroner. Denne er myntet på teknologifriker og treningsnarkomane som vil ha alt-i-ett. Klokka er en aktivitetsmåler kombinert med GPS, pulsmåler og smartklokkefunksjonalitet.

Fitbit Surge.Foto: Fitbit

Klokkearmbåndet har bakgrunnsbelyst LCD-berøringsskjerm som blant annet lar deg lese meldinger og styre musikken rett fra håndleddet, samt styre treningsapper og alarmer. Fitbit gjør også et poeng ut av at den har hele åtte sensorer: Akselerometer med tre ulike sensorer, gyroskop, kompass, lyssensor, GPS og pulsmåling.

Fitbit Surge skal kunne holde i opptil syv dager – «slik at du kan måle en hel arbeidsuke eller et helt maraton på kun én ladning», som det heter i pressemeldingen. Hvorvidt det betyr at du kan løpe veldig sakte, eller om det betyr at den tygger masse batterikapasitet dersom du bruker alle sensorene samtidig er ikke spesifisert, men vi gjetter på det siste.

Når det gjelder Surge og Charge HR må du altså vente til utpå nyåret før du kan skaffe deg en slik. Orker du ikke vente, skal som nevnt Fitbit Charge være tilgjengelig fra 17. november.

Meld deg gjerne på vårt prisvarsel dersom du ønsker å bli varslet når Charge, Charge HR og Surge dukker opp i butikkene.

Aktivitetsarmbånd er perfekt for sofagriser:
Passer på at du får nok aktivitet og at du sover godt nok >>>

(Kilde: Pressemelding)

Mer om
annonse