Tek.no

Nyhet

Canon runder 80 millioner objektiver

Siden starten i 1987.

Paal Harald Mork-Knutsen
23 Aug 2012 05:00

Canon har i dag annonsert i en pressemelding at de har rundet 80 millioner produserte EF-objektiver siden starten i 1987. EF-fatningen ble annonsert samtidig med Canons EOS-system, som er det systemet fotoprodusenten bruker i dag.

Les også: TEST: Canon 5D MK III

«EOS» er forkortelsen for ”Electro Optical System”, og kort fortalt innebærer EOS-navnet at kameraet og optikken snakker sammen via elektriske signaler. EF er en forkortelse for "Electro Focus", som betyr at objektivene har innebygd fokusmotor. Dette var relativt uvanlig på den tiden da systemet ble lansert, da andre kamerasystemer stort sett hadde autofokusmotoren sittende i kamerahuset. EF-objektiver er også digitale, slik at de snakker sammen med kamerahuset de sitter påmontert. Dermed får man elektronisk overføring av informasjon, selv om man benytter et objektiv fra 1990 på et kamerahus fra 2012.

En oversikt over samtlige EF-objektiver.

Les også: Canon slår Nikon

Det er bare 9 måneder siden Canon annonserte at de hadde produsert 70 millioner objektiver, så produsenten har med andre ord produsert over 1 million objektiver i måneden siden oktober i fjor. EF-serien består i utgagnspunktet av 76 ulike objektivmodeller, fordelt på tre standarder. EF og EF-S objektivene som passer på fullformats- og APS-C modeller, samt EF Cinema objektiver til Cinema-serien og EOS M objektiver til Canons speilløse systemkamera EOS M. Canon skriver i sin pressemelding at 80 millioner produserte objektiver er en stor milepæl for selskapet, som kommer i forbindelse med EOS-systemets 25 års jubileum.

Les også: Canon lanserer EOS M

Kilde: Pressemelding fra Canon

Les også
Canon lanserer EOS-M
Les også
Vid og trang på en gang
Les også
Canon EOS 5D Mark III: Legenden er tilbake
Les også
Canon slår Nikon
annonse
annonse

Dagens beste tilbud

I samarbeid med vår kommersielle partner Prisjakt.no
Loading