Tek.no

Nyhet

- Fremtidens iPhone og iPad får Intel-chip

5 Mai 2011 16:15

Foreløpig er det Samsung som har produserert prosessorbrikkene til iPhone og iPad, etter modell fra Apple, men dette kan nå være i ferd med å endre seg.

Analytiker Gus Richard i det velkjente analysebyrået Piper Jaffrey & Co. konkluderte nylig med at Intel var interessert i å ta over produksjonen av brikkesett til Apples portable enheter. Apple skal angivelig være interessert i å droppe konkurrent Samsung som sin chip-produsent, men før disse Intel-ryktene dukket opp, virket Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) som en mer sannsynlig samarbeidspartner, ifølge EETimes.com.

Intel leverer imidlertid prosessorbrikker til Mac-produkter fra før, og derfor virker det ikke helt utenkelig at de også ønsker seg produksjonen av prosessoren på mindre enheter som iPad, iPod, iPad og Apple TV i tillegg. Analytikeren Richard mener at det virker sannsynlig at Intel kommer til en løsning med Apple om fremtidig chip-produksjon, ifølge Apple Insider.

Apple vil i så fall fremdeles stå for designet på sine chip-er (A4, A5 og kommende versjoner) til iPhone og iPad, men Intel vil ta seg av produksjonen i stedet for Samsung.

- Intels produksjonsfortrinn gir Apple en ekstra konkurransemessig fordel i disse markedene, og skiller seg dermed fra asiatiske konkurrenter som kopierer deres produkter, sier Richard.

- I tillegg ville det virke svekkende på Samsung, som er en betydelig trussel for begge selskaper, sier han videre.

Appe har nylig har saksøkt Samsung - og blitt saksøkt tilbake - over patenter. Dette er de bakenforliggende forhold som gjør at Apple trolig ønsker en ny samarbeidspartner.

LES OGSÅ: Apple saksøker Samsung for plagiat

Pest eller kolera?

Jon Stokes fra nettstedet Ars Technica har derimot liten tro på at Apple faktisk vil komme til å samarbeide med Intel. Årsaken er at Intel også leverer Atom-prosessorer til Asus, Lenovo, Dell, HP, Acer, med flere, som disse kan bruke i kommende nettbrett. Dermed kan dette være med på å drukne fremtidige iPad-modeller.

For at Apple skal være villig til å ta i bruk brikkesett fra Intel, hevder Stokes at selskapet må være totalt ubekymret for at Intels andre samarbeidspartnere skal kunne klare å hamle opp med Apples nettbrett, samt at de føler seg helt, helt sikre på at Intel ikke får noe utviklingsfortrinn ved å produsere disse chip-ene for Apple.

Stokes ser på Intel som en enda mindre attraktiv samarbeidspartner for Apple enn det Samsung er i dag.

Hva tror du vi får se i iPhone 6 og iPad 3-4? Kommenter i forumet nederst på siden.

LES OGSÅ: - Det er ikke iPhone vs. Android

(Kilder: EETimes.com, Apple Insider, Ars Technica)

Les også
Intel tilbake i mobilmarkedet
annonse

Les også