Til hovedinnhold

Hils på virkelighetens WALL-E

Mann brukte to år på å gjenskape den kjente film-roboten.

Mike Senna

Siden filmpremieren i 2008 er WALL-E blitt elsket av mange. Roboten fra Pixar-filmen er søt, modig og snill. Synd at han bare er en tegneseriefigur.

Nei, vent litt... Nå ser det ut til at han også finnes i virkeligheten.

Robot-entusiasten Mike Senna fra California er mest kjent for å bygge en fullskala R2-D2 fra Star Wars. De siste par årene har han brukt på et enda vanskeligere prosjekt – å bygge en fungerende utgave av WALL-E i full størrelse.

Måtte se filmen mange ganger

For å få til dette måtte Senna se filmen gjentatte ganger for å få bevegelsene riktig. Robot-elementene måtte han utvikle helt selv, for så å sette stålmannen sammen til en nøyaktig kopi av filmfiguren. Oppfinneren anslår at han brukte mellom 3200 og 3800 timer på å fullføre prosjektet, og han har betalt alle delene fra egen lomme.

Hva er så belønningen for å lage en levende WALL-E? Jo, de lykkelige ansiktsuttrykkene hos barn som får møte sin filmhelt. WALL-E kan kjøre, vinke, snu på hodet og, til og med, uttale navnet sitt.

I videoen i bunnen av saken kan du se noen rørende møter mellom roboten og barn. Legg merke til hvordan WALL-E er gjenskapt til minste detalj.

Se flere bilder og finn ut mer på bloggen til Senna.

Les også Restaurant drives av roboter

Kilder: Blastr

annonse