Til hovedinnhold

Photoshop blir mer videovennlig

Adobe gir etter for brukernes ønsker.

Etter at Canons 5D Mark II ga fotografer et potent filmverktøy å jobbe med, har utviklingen skutt fart i bredt format. Adobe Lightroom fikk en rekke nye funksjoner for organisering og justering av videoklipp, og nå avslører Adobe at trenden vil fortsette i neste versjon av flaggskipet Photoshop.

Les også: Er dette neste Photoshop?

Mer lettfattelig og integrert
Det er produktsjef for Photoshop, Bryan Hughes som uttaler til bloggen på Photoshop.com at det vil komme nødvendige og ønskede endringer allerede i neste versjon.

– Vi har gjort mange undersøkelser om dette, og det vi hører gjentatte ganger er: "Gi meg en arbeidsflyt jeg kan forstå.", og "Gi meg Photoshop for video.", forklarer Huges.

Han understreker at det er Premiere Pro som fortsatt er det profesjonelle tilbudet fra Adobe, men at brukergruppen som har behov for å gjøre videoredigering har økt og forandret seg såpass mye at det er plass til en solid arbeidsflyt for video også i Photoshop. For å demonstrere de nye mulighetene, ble følgende sniktitt sluppet samtidig.

Hva med lyd?
Selv om videoen viser en rekke overganger og effekter, er det foreløpig uvisst hvordan redigering av lyd vil bli integrert. Det vil vi imidlertid måtte smøre oss med tålmodighet og vente litt til før vi finner ut. Adobe Photoshop CS6 er ventet i løpet av første halvår 2012.

Les også: Adobe gir etter for presset

Hva synes dere andre som bruker det hver dag om at Photoshop skal få enda et ansvarsområde?

(Kilder:petapixel.com, blog.adobe.com)

annonse