Nyhet

iPad Mini om to uker?

Flere velrennomerte nettsteder «bekrefter» nå Apples minisurfer.

Slik skal bakstykket på nye iPad Mini se ut, ifølge et ukrainsk nettsted. Legg merke til SIM-kortluken øverst i bildet.
Bakstykket sett fra utsiden. Det ser sort ut på bildet, men fargen stammer muligens fra beskyttelsesplasten som ligger over.
Rammen rundt berøringsskjermen er svært smal på langsidene.

iPad Mini har vært en luftspeiling på ryktebørsen i flere år allerede, men nå har noe endret seg. Store og viktige medier på rad og rekke «bekrefter» nå at Apples minisurfer er på vei.

I slutten av august kunne Wall Street Journals teknoblogg AllThingsD melde at pålitelige kilder hadde bekreftet iPad Mini overfor dem, og at lanseringen ville finne sted en tid etter at iPhone 5 var kommet godt i salg. Nå melder samme nettsted at produksjonen av nettbrettet er godt i gang.

Les også: – iPad Mini kommer senere

Lansering 17. oktober?

Ifølge Fortune/CNN skal en investor ha fortalt at Apple gjør klart til å sende ut invitasjoner til et lanseringsarrangement for iPad Mini. Invitasjonen skal sendes ut 10. oktober. Apple inviterer vanligvis til arrangementene sine én uke i forveien, så alt tyder dermed på at lanseringsdatoen blir 17. oktober.

Nettbrettet er ventet å få en skjerm på 7,85 tommer. Skjermene skal leveres av LG Display og AU Optronics. Skal vi tro ryktene vil den nye iPad-en ha en skjerm med lavere pikseltetthet enn Retina-skjermen i dagens iPad kan skilte med. Den nøyaktige oppløsningen er ikke kjent.

Les også: Lager fire millioner iPad Mini i måneden

Usikkert om bilder

Den siste tiden har bilder som skal være av iPad Mini begynt å dukke opp. Dette er rimelig vanlig i forkant av Apple-lanseringer, og det er tilnærmet umulig å vite hva som er troverdig. Spesielt siden mange av bildene bare viser løse deler fra produktet.

For omkring to uker siden viste nettstedet gizmodo.com frem det som skulle være tidlige bilder av en iPad Mini, komplett med skjermbilde. Visuelt likner det avbildede nettbrettet på dagens iPad, med unntak for smalere rammer rundt langsidene av skjermen og en brattere helling fra bakdekselet og frem mot rammen på forsiden.

Nederst på brettet ser man også den nye Lightning-kontakten som Apple introduserte med iPhone 5.

Les også: Test av Apple iPhone 5

Deler fra ... Ukraina?

Det hakket mindre kjente nettstedet ukrainianiphone.com slapp i går bilder av det som skal være delene i chassiet fra iPad Mini.

Plasseringen på designelementene stemmer overens med bildene vi har sett så langt. Baksiden på brettet ser imidlertid sort ut. Det er vanskelig å si om det er selve bakstykket som er sort, eller om fargen tilhører beskyttelsesfilmen som ligger over delen.

Oppdatert iPad

En oppdatert utgave av dagens iPad har også vært på ryktebørsen den siste tiden. Her har det vært mye snakk om at Apple kanskje ville bytte ut komponenter for å gi mindre varmeutvikling og et noe tynnere og lettere nettbrett.

Skulle vi våge oss på en gjettning vil også den vanlige iPad-en bli oppdatert – men først og fremst for å bli utstyrt med Apples nye Lightning-kontakt. Med så godt som alle de mobile produktene over på den nye standarden, virker det lite trolig at Apple vil "etterlate" den originale iPad-en på en tilkoblingsstandard de ikke lenger bruker.

Les også: Dette kinesiske selskapet selger allerede deksler til iPad Mini

(Kilder: ukrainianiphone.com, gizmodo.com, fortune.cnn.com, allthingsd.com, wsj.com)

annonse