Tek.no

Nyhet

Ikeas smartknott kommer i oktober

Styrer mer enn bare Ikeas egne høyttalere.

Stein Jarle Olsen, Tek.no

Ikea har varslet at den trådløse smartknotten deres, som kan brukes for å kontrollere lydprodukter i Symfonisk-serien, kommer i oktober og vil koste 149 kroner.

Vi får også opplyst at den også kan brukes for å kontrollere eksisterende Sonos-anlegg, som Ikea samarbeidet med for å lage Symonisk-høyttalerne.

For å bruke knotten må du imidlertid ha Ikeas «Gateway»-hub, som koster 350 kroner. Denne har du kanskje allerede om du eier flere lydprodukter eller smartlysspærer fra selskapet.

Liten knott

Smartknotten er designet for å gjøre det enkelt å styre musikkavspilling uten å være i nærheten av høyttaleren som spiller, eller måtte fikle med en mobilapp.

Knotten kan festes til vegg eller bord, altså både vertikalt og horisontalt, via magneter, og kommer i enten sort eller hvit utførelse.

Ved å trykke knotten ned en gang vil den enten pause eller starte musikken. To eller tre raske trykk vil henholdsvis hoppe til neste spor eller spille forrige om igjen. Samtidig kan den vris mot høyre eller venstre for å justere volumet opp eller ned.

Sonos-teknologi i Ikea-design

Ikea og Sonos varslet at de skulle samarbeide allerede i desember 2017. Foreløpig har samarbeidet resultert i to høyttalere i en serie Ikea har kalt «Symfonisk». Det unike med serien er hvordan den integreres med resten av innredningen og hvordan en av høyttalerne for eksempel også fungerer som en lyskilde.

De foreløpig to høyttalerne i Symfonisk-serien som kan kontrolleres med smartknotten.
Stein Jarle Olsen, Tek.no

Symfonisk-produktene er basert på Sonos-teknologi, men har et tydelig Ikea-design og er rimeligere enn sammenlignbare Sonos-produkter. Alle Symfonisk-produkter kan integreres i et eksisterende Sonos-system, støtter automatisk kalibrering basert på omgivelser (Sonos TruePlay) og Airplay 2.

Vi hadde sansen for flere Symfonisk-høyttalere:
Les testen av bordlampen og bokhyllen som spiller lyd »

Les også
Ikea sliter med å dekke etterspørselen etter sine smarte rullegardiner
Les også
Ikea Symfonisk: I år kan vi sannsynligvis kåre «Årets julegave» midt på sommeren
Les også
Ikea og Sonos: – Ikke gjort kompromisser på noe nivå
Les også
Slik er resultatet av samarbeidet mellom Sonos og Ikea
Les også
Ikea slipper bilder av sine kommende Sonos-høyttalere
annonse

Les også