Nyhet

Nå kan du oppdatere Samsung-mobilen din

Endelig er Android 10-oppdateringen her.

Google slapp Android 10-oppdateringen tidligere i år, men det er først nå den har begynt å bli tilgjengelig for Samsung-brukere.

Oppdateringen har blitt rullet ut i land som Tyskland, Storbritannia og Spania, men også noen norske brukere har fått den.

Flere lesere har tatt kontakt med Tek.no om at de nå har fått tilgang til Android 10 på både Samsung Galaxy S10 og S10+. Oppdateringen inkluderer også Samsungs One UI 2.0, som ikke er å finne på Googles opprinnelige oppdatering.

Også brukere i Polen, Irland og Sverige skal ha fått tilgang til oppdateringen. I India skal den være på vei, mens de foreløpig må vente i USA.

Les også
Samsung Galaxy S10: Nye Galaxy S10 oser av luksus

Går vekk fra dessertnavn

Tidligere var oppdateringene oppkalt etter dessertnavn, men navn som Android Cupcake, Android Donut og fjorårets Android Pie. I stedet for å finne på et dessertnavn på Q, har de i år bestemt seg for å bytte over til nummerert rekkefølge.

Dermed heter årets oppdatering helt enkelt Android 10, mens neste års variant vil hete Android 11.

Dette er nytt i Android 10

Blant oppdateringene som er gjort er at volumindikatoren er nedstrippet så den ikke bruker like mye skjermplass. Det samme gjelder boksen som dukker opp når noen ringer og du skal besvare en telefonsamtale.

Mørkemodusen (endret navn fra nattmodus) er forbedret slik at lysstyrken automatisk justeres for å bidra til forlenget batteritid.

Man kan også endre format og farger på hjem-skjermen, slik at bakgrunnen ikke har samme farge som for eksempel klokkeslett og dato.

Det blir også en «Focus Mode» som viser skjermtiden din og hvilke apper du bruker mest tid på.

I tillegg kommer det en «Device Care»-meny som gir deg tips og råd til å forbedre tilstanden til telefonen din.

annonse