Nyhet

Netflix tester «shuffle» funksjon for TV-serier

Vil la deg hoppe rett inn i en tilfeldig episode av serien din.

Å flikke rundt i Netflix-biblioteket kan noen ganger gi den samme hjelpesløse følelsen man fikk da man entret døra i en videoleiebutikk for 15 år siden: hva skal man velge? For selv i den digitale strømmetidsalderen går fortsatt tiden og maten blir kald mens man vurderer tilsynelatende hver tittel på lista.

Om du også kjenner til problemet kan en slags løsning nå være på vei. Nettstedet Gizmodo melder nemlig at Netflix tester ut en ny «Shuffle»-funksjon. Denne skal gi kundene mulighet til å velge serien de ønsker å se, som Family Guy eller Friends, og deretter automatisk starte en tilfeldig, men populær, episode fra denne.

Du må altså fortsatt bestemme deg for serien, men slipper følelsen av at du «må» starte med episode én i første sesong, eller lese beskrivelser av episoder helt til du finner en som virker spennende.

Usikkert om funksjonen kommer til Norge

Funksjonen vil neppe slå an hos de som mener en serie bør oppleves fra start til slutt, og noen serier egner seg naturligvis bedre for Shuffle-funksjonen enn andre. Vi tør tippe funksjonen blir populær for serier som Seinfeld, hvor rekkefølgen du ser episodene og sesongene i ikke spiller noen stor rolle.

Som med alle funksjonene Netflix tester ut er det langt fra sikkert at Shuffle-muligheten rulles ut til alle brukere av tjenesten. Så langt er det kun en håndfull brukere i utvalgte land som har tilgang til Shuffle-muligheten, forteller Netflix til nettstedet Gizmodo.

For en tid tilbake ble det kjent at Netflix også eksperimenterte med å tilby avspilling av filmer og serier i inntil tre ganger så høy hastighet som de var spilt inn i. Denne funksjonen har foreløpig heller ikke blitt rullet ut til alle brukere av tjenesten.

Les også
Spotify tester etterlengtet funksjon
annonse