Tek.no

Nyhet

Dyson skrinlegger planene om å lage elbil

Klarte ikke å gjøre den kommersielt levedyktig.

Dyson
11 Okt 2019 07:28

Dyson dropper planene om å utvikle en elbil. Det meldte Dyson-sjef James Dyson i en e-post til de ansatte torsdag.

– Dyson Automotive-teamet har utviklet en fantastisk bil, de har vært geniale i tilnærmingen og fortsatt vært trofaste mot våre filosofier. Men selv om vi har prøvd veldig hardt i løpet av utviklingsprosessen, kan vi helt enkelt ikke lenger se noen måte å gjøre bilen kommersielt levedyktig, skrev Dyson.

20 milliarder kroner

Det var på høsten i 2017 at Dyson, mest kjent for sine kostbare støvsugere, luftrensere og bladløse vifter, varslet at de skulle bruke over 20 milliarder kroner på en «radikal» elbil.

Elbilen skulle lanseres i løpet av 2020-2021, sa sjefsingeniør Jake Dyson til oss på et arrangement i 2018, og siden har vi fått se patenttegninger som tydet på en bil med svære hjul og enorm akselavstand. Dyson skal også ha rekruttert folk fra selskaper som Tesla og Aston Martin til bilteamet.

James Dyson.
Royal Society, CC BY-SA 4.0

I brevet til de ansatte skriver Dyson at de har forsøkt å finne en kjøper for bilprosjektet, men at de foreløpig ikke har lyktes. De ansatte vil få tilbud om stillinger i andre deler av Dyson-konsernet, skriver James Dyson.

Han melder også at de vil fortsette jobben med å utvikle og produsere såkalte faststoffbatterier, som skal være mer energitette og ikke minst sikrere enn litiumionbatteriene elbiler bruker i dag.

Oveer 500 mennesker skal ha vært involvert i Dysons elbilprosjekt, som også skulle innebære en fabrikk i Singapore.

annonse

Les også