Tek.no

Nyhet

Ti år etter League of Legends varsler Riot Games nye spill

Og en League of Legends-versjon til mobil og konsoll.

Riot Games
16 Okt 2019 07:45

League of Legends har nærmest siden lanseringen i 2009 vært blant verdens mest spilte spill, og utvikler Riot Games har støtt og stadig oppdatert spillet med nytt innhold.

Med unntak av spillmodusen Teamfight Tactics og noen minispill har League of Legends vært det eneste Riot Games har drevet med. Inntil nå.

League of Legends til mobil

Først og fremst varsler utvikleren at de vil lansere en fem-mot-fem-versjon av League of Legends for mobil og konsoll, kalt League of Legends: Wild Rift.

Dette skal ikke være en ren kopi av morspillet, men bygget opp fra grunnen av med såkalt twin-stick-styring, altså hvor du styrer bevegelsen med den ene tommelen og sikter med den andre. Kampene skal vare mellom 15 og 18 minutter, og det vil ikke være mulig med kryssplattformspilling mot den vanlige League of Legends-versjonen.

Wild Rift lanseres neste år, men spillere kan forhåndsregistrere seg på Android allerede nå.

Riot Games

Riot varslet også at de slipper Teamfight Tactics til mobil i løpet av første kvartal 2020. Her vil det bli mulig å spille på tvers av plattformer, slik at en spiller på mobil for eksempel kan spille mot en spiller som sitter bak en PC.

Riot varslet også at de vil slippe periodiske sett til spillet, med nye karakterer og mekanikker. Den første vil være kalt Rise of the Elements og komme i november.

Riot Games

Hearthstone-klone

Videre varslet utvikleren sitt første «ekte» nye spill, men også det vil være relatert til League of Legends, først og fremst gjennom karakterene og universet. Legends of Runeterra vil være et kortspill av samme type som Hearthstone og Elder Scrolls: Legends, men Riot forsøker å skille seg fra konkurrentene ved å droppe dyre kortpakker hvor du ikke vet hva du får.

Runeterra vil som de andre være gratis å spille, men vil i stedet for kortpakker la deg kjøpe alle kort direkte, enten med spillvaluta eller vanlige penger. Kortene vil også være tilgjengelig gjennom vanlig spilling, så akkurat som i League of Legends er det mulig å spille helt uten å bruke penger.

Det kan riktignok kanskje argumenteres med at det å kunne kjøpe spesifikke kort for penger gjør at man i praksis kan kjøpe seg til suksess, noe Riot har vært veldig opptatte av at ikke skal være mulig i morspillet.

Spillet skal lanseres for både PC og mobil en gang i 2020, men en femdagers demoversjon som kjøres fra og med 15. til 20. oktober er allerede tilgjengelig for dem som forhåndsregistrerer seg for betatesten.

Riot Games

Esports Manager og tre nye prosjekter

I tillegg varslet Riot at de jobber med noe de kaller LoL Esports Manager, som plasserer deg som sjef for nettopp et esportslag. Også dette skal lanseres neste år.

Sist offentliggjorde utvikleren at de jobber med tre andre spillprosjekter. Project L er et slåssespill basert på League of Legends, mens Project F «utforsker muligheten til å reise rundt i Runeterras verden med vennene dine».

Sist er Project A, som ikke skal være relatert til League of Legends-universet. Dette vil være et lag- og karakterbasert taktisk skytespill for PC. Tenk Team Fortress 2 eller Overwatch.

Riot sier de vil offentliggjøre mer om karakterene og universet snart, men foreløpig har de sluppet denne videoen:

annonse