Tek.no

Nyhet

Elon Musk gjenåpner gigafabrikk for å lage respiratorer

Kaster seg inn for å hjelpe innbyggerne i spesielt New York.

PHILIP PACHECO / AFP
Ole Henrik Johansen
26 Mar 2020 14:30

Elon Musk bekrefter via Twitter at gigantfabrikken til Tesla, som ligger i Buffalo (New York), vil gjennomåpnes så raskt som mulig for å produsere pustemaskiner.

I forrige uke sa han at det ikke var vanskelig å lage disse maskinene – og pekte på at både Tesla og SpaceX hadde gode kunnskaper rundt slik teknologi.

Dermed blir selskapet en av flere bilprodusenter som nå vil produsere respiratorer for hjelpe de nå sliter med COVID-19-viruset på amerikansk jord.

Flere blir nok overrasket over at Musk nå rekker ut en hjelpende hånd. Han har nemlig var en av de mest kritiske stemmene mot frykten for viruset. Blant annet ble det sent ut en e-post til ansatte i Tesla hvor han skrev at det ville være langt farligere å kjøre hjem fra jobb.

Så raskt som mulig

Det er altså den såkalte gigafabrikken i New York som skal brukes til produksjon av respiratorer. Nærmere bestemt den delen som normalt brukes til å produsere solceller.

Skal vi tro Musks siste melding, så somles det på ingen måte med å komme i gang. Han skriver at de allerede gjør store fremskritt.

USA skal ifølge TechCrunch ha tilgang på om lag 160 000 ventilatorer, samt 12 700 ekstra i bakhånd. Likevel er altså behovet for flere maskiner åpenbart til stede.

Også Ford og GM produserer

Tesla er ikke den første som nå vil bistå i kampen mot coronaviruset. Tidligere denne uken ble det klart at Ford også hadde inngått et samarbeid med giganten GE Healthcare om å lage tilsvarende maskiner.

Heller ikke GM har ligget på latsiden, og skal angivelig ha inngått et samarbeid med Ventec Life Systems om å produsere respiratorer.

COVID-19 angriper som kjent lungene, og skaper store problemer for enkelte med å puste. Derfor vil behovet for respiratorer være akutt i tiden som kommer.

(Kilde: Twitter, Techcrunch)

annonse

Les også