Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Nå er det slutt på denne Apple-maskinen

Intel-baserte iMacer fases ut.

iMac 21 tommer er nå ute av sortimentet.

Apple har de siste årene rullet ut stadig flere produkter med sine egne brikkesett, og har som ambisjon å fase ut stadig mer av Intel og AMDs brikker i sine produkter. Nå ser det ut til at selskapet også gjør dette med iMacene sine, for ifølge GSMArena har 21 tommers iMac med Intel-brikker blitt fjernet fra selskapets nettsider i det stille.

Dette var en av de eldste maskinene i Apples sortiment, så det er ikke veldig overraskende.

Apple har bekreftet overfor nettsiden at intensjonen var å ta produktet ut av salg, og ikke en feiltagelse. Dermed er det nå bare 24-tommeren og 27-tommeren igjen, hvorav førstnevnte benytter Apples M1-prosessor. Sistnevnte er stadig Intel-basert.

Samtidig svirrer det rykter om at selskapet også planlegger lansering av en splitter ny, liten iMac i første halvdel av 2022:

iMac (Pro) Promotion and Mini Led Base model 16gb Ram 512gb Storage M1 Pro and Max Dark bezels HDMI, SD Card, Usb C… https://t.co/sbk8hWo5Dj

Får miniLED-skjerm og ProMotion

Ifølge ryktene skal denne nye iMacen komme i varianter med både M1 Pro- og M1 Max-brikkene til Apple, som nylig debuterte i selskapets nye MacBook Pro-maskiner. Alle iMacene i den nye serien skal få miniLED-skjermer og ProMotion-støtte, som kort og godt betyr at de har bedre bildekvalitet og støtter opptil 120 Hz bildeoppdateringsfrekvens.

Av innganger skal det bli både USB Type-C med Thunderbolt-støtte, SD-kort-inngang og HDMI-inngang, samt også Ethernet via strømforsyningsklumpen.

Prisen ryktes å starte rundt 2.000 dollar, som i norske kroner tilsvarer rundt 17.000 kroner. Dette er før norske avgifter, naturligvis – og siden det tross alt er snakk om et rykte vil prisen høyst sannsynlig endre seg. For inngangssummen skal du etter sigende få tilgang på 16 GB minne og 512 GB lagring. Dette er ikke allverdens, så det er nok godt mulig mange vil bruke noen ekstra kroner på større kapasitet i dette området.

Det ryktes også at FaceID skal være på plass, men dette vil i så fall være helt nytt og bør nok tas med en god klype salt – akkurat som resten av ryktene.

Les også
Snart forteller Apple hvilke apper som sporer deg
Apple iMac 24" M1 8/8 kjerner 8GB 512GB
Apple iMac 24" M1 8/8 kjerner 8GB 512GB
annonse