Tek.no

Nyhet

«Crucible» blir det første storspillet fra Amazon

...og det er helt gratis!

Amazon Game Studios
6 Mai 2020 11:34

Det er en intens kamp om oppmerksomheten til verdens gamere, ikke minst i disse koronatider. Spesielt gjelder dette gratisspill som Fortnite og Apex: Legends, som kom stormende inn på banen i forfjor og i fjor, henholdsvis. Ifølge The Verge hiver nå Amazon seg med i gratisspill-kampen, med sitt første egenproduserte spill: Crucible.

Dette er, i motsetning til de to andre nevnte spillene, ikke et Battle Royale-spill, men heller et «team-basert, spiller mot spiller, action-skytespill.»

Beskrivelsen er litt vag på papiret, så kanskje lanseringsvideoen under gir deg en litt bedre pekepinn på hva Crucible egentlig er:

Tre ulike spillemodi

Som du kan høre i videoen vil spillet i all hovedsak dreie seg om en blanding av såkalt «PvP» (spiller mot spiller) og «PvE» (spiller mot verden). Samtidig har spillet elementer fra både Battle Royale-sjangeren, skytespill som Overwatch og strategispill som Dota 2.

Som i Overwatch og Apex: Legends kan du velge mellom en rekke ulike karakterer med ulike styrker og spillestiler. Deretter kan du velge mellom tre ulike spillemodi:

  • Heart of the Hives: Fire spillere mot fire spillere kjemper mot spillets AI, om å først nedkjempe en stor fiende og få tak i «hjertet» dens.
  • Alpha Hunters: Åtte lag med to spillere hver seg, i en slags Battle Royale-inspirert lagkamp.
  • Harvester Command: To lag med åtte spillere hver seg samler opp «essence» og forsøker å rykke opp i nivå og styrke karakterene sine mens runden utkjempes.

Her får du altså mye å velge mellom, fra ulike sjangre. Spillet er bygget på Amazons egen Lumberyard-spillmotor, som er en avart av den mer kjente CryEngine-motoren kjent fra blant annet Crysis og Far Cry-spillene.

Det er Amazon Game Studios som står bak spillet, som har vært utviklet siden 2014. Spillet lanseres i slutten av inneværende måned, men noen konkret dato er enda ikke satt.

Les også
Fortnite-spillere overrasket med ny «Party»-modus
annonse