Til hovedinnhold

«Crucible» blir det første storspillet fra Amazon

...og det er helt gratis!

Amazon Game Studios
Torstein Norum Bugge

Det er en intens kamp om oppmerksomheten til verdens gamere, ikke minst i disse koronatider. Spesielt gjelder dette gratisspill som Fortnite og Apex: Legends, som kom stormende inn på banen i forfjor og i fjor, henholdsvis. Ifølge The Verge hiver nå Amazon seg med i gratisspill-kampen, med sitt første egenproduserte spill: Crucible.

Dette er, i motsetning til de to andre nevnte spillene, ikke et Battle Royale-spill, men heller et «team-basert, spiller mot spiller, action-skytespill.»

Beskrivelsen er litt vag på papiret, så kanskje lanseringsvideoen under gir deg en litt bedre pekepinn på hva Crucible egentlig er:

Tre ulike spillemodi

Som du kan høre i videoen vil spillet i all hovedsak dreie seg om en blanding av såkalt «PvP» (spiller mot spiller) og «PvE» (spiller mot verden). Samtidig har spillet elementer fra både Battle Royale-sjangeren, skytespill som Overwatch og strategispill som Dota 2.

Som i Overwatch og Apex: Legends kan du velge mellom en rekke ulike karakterer med ulike styrker og spillestiler. Deretter kan du velge mellom tre ulike spillemodi:

  • Heart of the Hives: Fire spillere mot fire spillere kjemper mot spillets AI, om å først nedkjempe en stor fiende og få tak i «hjertet» dens.
  • Alpha Hunters: Åtte lag med to spillere hver seg, i en slags Battle Royale-inspirert lagkamp.
  • Harvester Command: To lag med åtte spillere hver seg samler opp «essence» og forsøker å rykke opp i nivå og styrke karakterene sine mens runden utkjempes.

Her får du altså mye å velge mellom, fra ulike sjangre. Spillet er bygget på Amazons egen Lumberyard-spillmotor, som er en avart av den mer kjente CryEngine-motoren kjent fra blant annet Crysis og Far Cry-spillene.

Det er Amazon Game Studios som står bak spillet, som har vært utviklet siden 2014. Spillet lanseres i slutten av inneværende måned, men noen konkret dato er enda ikke satt.

annonse